12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Още по

...
12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Още по
Коментари Харесай

А! Манолев още е заместник-министър

12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Още по тематиката
След обява на " Капитал " Александър Манолев се отхвърли да е министър на превоза

Освен формалните обстоятелства в биографията му има и съмнителни бизнес връзки в предишното, извоювани публични поръчки за милиони и породена злополука
13 сеп 2018
Александър Манолев: От компаниите в Кулата до публичните поръчки

Съдружие с представител на висшите кръгове на СИК и контракти с страната за милиони в неофициалната биография на претендента за транспортен министър
13 сеп 2018 Помните ли Александър Манолев, който преди по-малко от месец за броени часове беше претендент на ГЕРБ за транспортен министър? Бойко Борисов го отдръпна, откакто за него се схванаха следните обстоятелства: - През 1997 година той е бил съучастник с представител на висшите кръгове на СИК- Бил е съучастник с доближен на Златомир Иванов - Баретата- Бил е съучастник с лице, упрекнато за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни престъпления- Печелил е публични поръчки на държавните " Мини " Марица-изток " на обща стойност над 4.4 млн. лева.- Участва в ПТП, при което има потърпевша жена, само че е изцяло оневинен.
Тези обстоятелства, несъмнено, разказват единствено част от биографията на Манолев. Откъм позитивната страна на салдото той е работил в компании като " Мобилтел " и " Булстрад ".

При претеглянето обаче натежава очевидното разбиране, че той е несъответствуващ за обществена служба. Все отново от изборите, които всеки прави, от време на време има последици за дълго време напред. И точно това стана, въпреки Манолев да изясни отдръпването на номинацията си със злонамерена акция.

Дотук - почти добре.

Проблемът е, че, по-всичко проличава, той ще остане на сегашната си позиция - заместник-министър на стопанската система. Възможните пояснения за това са три. Едното е, че за ГЕРБ неговата история го прави несъответствуващ единствено за министър. За заместниците е изцяло ок да са с сходно CV. Второто пояснение е, че терзанието на Борисов е било единствено за присъединяване му в ПТП с потърпевша жена и че това го прави неприспособим за министър на превоза. Всичко друго - СИК, " Марици " си е изцяло в реда на нещата, момчето е състезател. Третият вид е, че се разчита, че просто всички ще не помнят - самият Манолев не се е изявявал обществено от седмици.

Тези догатки може да изясняват, само че не оправдават оставането на Манолев като заместник-министър на стопанската система. Политиката е игра, в която, в случай че те заловен, губиш всичко. Ако не загубиш ти, фасадата на праволинейност, която ГЕРБ се пробва да пази, стартира да придобива все по-грозен тип.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР