12 © Dado Ruvic 12 Продажбите на iPhone X действително

...
12 © Dado Ruvic 12 Продажбите на iPhone X действително
Коментари Харесай

Apple успокои инвеститорите с добри резултати и високи продажби на iPhone

12 © Dado Ruvic 12
Продажбите на iPhone X фактически не са на предстоящото равнище, само че поради високата си цена телефонът въпреки всичко е доходоносен

© David Gray Още по тематиката
Суверенният фонд на Норвегия регистрира първа загуба за последните две години

Акциите, притежавани от фонда, са се обезценили с 2.2%, а облигациите - с 0.4%
1 май 2018
Apple ще заплати най-малко 100 милиарда $ на акционерите

Това би понижило напрежението измежду вложителите поради ниските продажби на най-новия iPhone X
1 май 2018
Приходите на музикалните платформи не престават да се усилват

Онлайн услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music се трансфораха в най-големия източник на доходи за музикалната промишленост
25 апр 2018
Анализаторите чакат Apple да достави по-малко смарт телефони iPhone

Акциите на компанията изгубиха 7% от цената си за два дни
23 апр 2018 Най-високо оценената обществена компания в света Apple успокои вложителите си, откакто разгласи продажби над предстоящото за тримесечието, написа Bloomberg. Акциите й се подвигнаха във вторник след няколко дни на терзание поради вести от страна на редица снабдители на части, които предупреждаваха за ниско търсене на пазара на телефони и изключително топ модела нa Apple iPhone X. Причина за оптимизъм измежду вложителите е и новината, че компанията ще изкупи назад акции на стойност 100 милиарда $ плюс 16% растеж в дивидентите.

Резултатите на Apple демонстрират, че към момента няма потребност от суматоха. Продажбите на iPhone модели се подвига с 2.9% през второто фискално тримесечие на компанията. Проблеми с продажбата на iPhone X фактически има, само че поради високата цена на телефона, приходите от целия телефонен сегмент се подвигат с 14%. По-евтините модели iPhone, които са на мода при разрастващите се пазари, също са помогнали за положителните резултати.

Общо през тримесечието компанията е направила доходи от 61.1 милиарда $. Печалбата е 13.8 милиарда $. От всички доходи, 65% са от интернационалните пазари, като от Apple слагат фокус върху 20-процентовия си растеж на продажбите в Китай и Япония.

Повече многообразие

Стратегията на изпълнителния шеф Тим Кук за по-малка взаимозависимост на Apple от продажбите на iPhone наподобява работи. През предходната година, по данни на Strategy Analytics, пазарът на телефони е отбелязал спад от 2%, поради което Apple желае да спре да бъде толкоз подвластна от продажбите на смарт телефони, които към момента дават отговор за над 60% от всички доходи. Сегментът с услуги на Apple обаче продължава бързия си напредък и доближава доходи от 9.2 милиарда $ през тримесечието. Според думите на Кук, приложенията App Store, Apple Music, iCloud и Apple Pay са донесли рекордни суми на компанията.

" Бавно, само че несъмнено Apple се трансформира в освен това от история за iPhone и демонстрира, че може да задържи растежа на доходи отвън сегмента на телефоните ", разяснява Амит Дарянани, анализатор в RBC Capital Markets. Според Дан Морган от Synovus Trust Company, към този момент би трябвало да се мисли за Аpple като по-различна компания. " Apple може да поддържа равнището на акциите си, до момента в който еволюира от компания с продуктов цикъл към такава, движена от услуги. "

По думите на Тим Кук, компанията скоро ще показа и нови услуги, които да бъдат употребявани от потребителите й. " Това е голяма опция за нас и се усещаме добре по отношение на пътя, по който вървим ", разяснява Кук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР