12-членно федерално жури в щата Флорида, САЩ, призна български гражданин

...
12-членно федерално жури в щата Флорида, САЩ, призна български гражданин
Коментари Харесай

САЩ осъди българин за разпространяване на порнография с деца

12-членно федерално жури в щата Флорида, Съединени американски щати, призна български жител за отговорен по дело за присъединяване в незаконна група за основаване, разпространение и разпространяване на фотоси и видеоклипове с порнографско наличие, в които са употребявани деца, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Предстои през април Федералният областен съд да се произнесе за размера на наказването, което съгласно локалните закони е от 15 до 50 години отнемане от независимост.

49-годишният П.В. е арестуван през ноември 2021 година в България в хода на интернационална интервенция против разпространяването на детска порнография с присъединяване на Министерство на правораздаването на Съединени американски щати, Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати, Националната следствена работа (НСлС) и Върховна касационна прокуратура (ВКП). По искане на американските управляващи българинът бе екстрадиран в Съединени американски щати, където е разследван за осъществените закононарушения дружно с още пет лица.

В хода на наказателния развой (на 19 януари 2023 г). по отношение на процесуалните дейности, осъществени на територията на Република България, и оказаната правна помощ е изслушан следователят от Национална следствена служба Чавдар Ангелов. От българска страна в следствието взе участие и Светослав Василев, началник на отдел „ Киберпрестъпления " в Национална следствена служба.

В известие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се акцентира положителното съдействие и приноса на следователите от Национална следствена служба и прокурорите от ВКП, както и на управляващите в Нидерландия, за сполучливото откриване на мрежата за разпространяване на порнографско наличие с деца в интернет и изправянето пред правораздаването на участниците в незаконната група, акцентират от държавното обвиняване.

Българският жител П.В. е приет за отговорен по две обвинявания - за присъединяване в незаконна група за рекламиране на образни изображения на малолетни, показващи очевидно полово държание, както и за тяхното разпространяване. Според доказателствата, показани в процеса, П.В. е бил админ на интернет уебсайт, генериращ порнографско наличие, с присъединяване на малолетни и малолетни лица. Членовете на основания в Съединени американски щати интернет бизнес примамвали момчета и девойки под 18-годишна възраст, в това число и малолетни, с цел да ги употребяват като „ детски модели ".

На уеб страницата били качени над 4,6 млн. изображения, фотоси и видеоклипове с деца, някои на забележима възраст сред 6 и 10 години, снимани в полови и провокативни пози. Жертвите били най-вече от Украйна, Молдова и други страни от Източна Европа.

Абонати и консуматори на уебсайтовете са били жители от над 100 страни, в това число и България. Част от наличието било общодостъпно, само че се предложил и заплатен абонамент. В резултат били генерирани доходи от близо 9,5 млн. $, като по банкови сметки на П.В. са преведени 434 000 $. За легализирането на финансовите средства участниците в незаконната група са записали фиктивна компания за търговия с бижута.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР