12 часа всеки ден ще продължава водният режим в Перник.

...
12 часа всеки ден ще продължава водният режим в Перник.
Коментари Харесай

Режим на водата в Перник от 8 до 20 часа, иначе - хуманитарна криза

12 часа всеки ден ще продължава водният режим в Перник. Това стана ясно след незабавна среща мужду кмета на града и локалното ВиК-дружество. Водата ще бъде спирана от 8 сутринта до 20 часа вечерта.

" Вчера след встъпването ми в служба желаех информация от шефа на ВиК за това, за какво се стигна до потребността от воден режим в Перник. За страдание не получих такава, оповестиха от Ощина Перник. Искането ми беше ориентирано към това да разберем, по какъв начин се ръководят водните размери на язовир " Студена ", по какъв начин се ръководи водното сдружение и за какво, когато е светнала алената лампа не са подхванати ограничения. Намерих обаче информация от Министерство на околната среда и водите, които са имали данни още при започване на годината, че влизаме в суха година ", сподели кметът Станислав Владимиров след среща с шефа на ВиК-Перник.

Той съобщи, че рецесията изисква да се търсят най-хубавите разновидности и други възможности за водния режим. Затова са начертани няколко точки, по които би трябвало да се търси подпомагане от Министерски съвет.

" Благодаря на премиера, който ми се обади след съвещанието на Министерски съвет. Той е взел драговолно казуса, който стои пред перничани и е разпоредил на министрите да имат доста добър синхрон и съгласуваност с локалната администрация ", добави Владимиров.

Той разгласи още, че ще бъдат желани средства, които в незабавен порядък да бъдат отпуснати от Министерство на околната среда и водите за ремонт на пречиствателната станция, тъй като това ще понижи загубите на питейна вода.

" Нямаме различен вид, с изключение на да минем през воден режим, тъй като Перник може да изпадне пред филантропична рецесия. Колкото по-бързо влезем в подобен режим, колкото и да е мъчително това за всички нас, толкоз по-бързо ще успеем да излезем от тази рецесия и имаме късмет да избегнем по-голяма злополука ", безапелационен бе градоначалникът.

Той посочи, че язовир " Долна Диканя " може да бъде краткотрайна опция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР