12 314 деца останаха неприети в детска градина и ясла

...
12 314 деца останаха неприети в детска градина и ясла
Коментари Харесай

12 314 деца останаха без градина в София и след второто класиране

12 314 деца останаха неприети в детска градина и ясла в София и след второто класиране, което бе осъществено през днешния ден.
След първото класиране при започване на месеца без места останаха 10 252 малчугани. Заради административните неуредици на общината обаче кандидатурите на доста деца бяха отстранени преди първото класиране и са били направени преди второто. Така във второто класиране участваха 14 932 деца. 1712 от тях желаят да се реалокират, т.е. те към този момент имат място в ясла или градина. Класираните са 906, сочат формалните данни на общината. Това значи, че отвън градини и ясли към този момент остават 12 314 искащи, написа.
 Правителството отдели 1,3 млн. лв. за електронни дневници в детските градини Правителството отдели 1,3 млн. лв. за електронни дневници в детските градини
Министерският съвет утвърди спомагателни средства в размер на 1 890 605 лв. по бюджетите на общините за 2021 година Те се отпускат целево з...
Кметът Йорданка Фандъкова , че ръководството й се е провалило с обещанието да има градини за всички деца в София. След първото класиране кметицата опита да трансферира неуспеха на районни кметове от опозицията, а след това, когато към този момент на власт бе служебното държавно управление, заприказва и за това, че страната би трябвало да компенсира по-щедро родителите на неприетите деца. Отново заваляха и обещания и сметки какъв брой градини ще бъдат издигнати в близко бъдеще.
Родителите обаче, които от години слушат сходни обещания, излязоха на митинг и желаеха оставката на Фандъкова.
" Крайно време е общината да се разсъни и да стартира в действителност да строи градини, а не да ги ремонтира и афишира като нови. Успоредно с това всички деца от 2 -годишна възраст, които не са признати, а родителите им се връщат на работа, би трябвало да получават обезщетения, а не както в този момент - обезщетенията да са единствено за тези над 3 години и при неизпълними условия ", разяснява пред " Сега " резултатите от второто класиране Антонина Кенова от Инициативния комитет за качествена и новаторска просветителна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР