12.3% от местата за настаняване са съкращавали служители през месец

...
12.3% от местата за настаняване са съкращавали служители през месец
Коментари Харесай

12% от местата за настаняване са съкращавали служители през ноември

12.3% от местата за настаняване са съкращавали чиновници през месец ноември поради пандемията и ограничаващите ограничения, наложени поради нея, излиза наяве от постоянното бизнес изследване на Националния статистически институт.

25.4% от ръководителите са подхванали като мярка изпращането на чиновниците в заплатен отпуск, а 18.2% са избрали опцията неплатен отпуск. Други 7.5% от ръководителите на местата за настаняване са избрали да преминат на ненапълно работно време, до момента в който 2.2% са подхванали мярка по понижаване на възнагражденията на личния състав. Едва 1.8% от мениджърите са заложили на отдалечена работа, до момента в който в същото време 17.8% от местата за настаняване са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.

Чака ни още инфлация и растеж на безработицата
Силно повишаване на инфлацията, спад на заетостта и съществено повишение на междуфирмената задлъжнялост чакат представителите на българ...
Прочети повече
Намаление в приходите от активността си през ноември по отношение на предходния месец са отчели 61.0% от интервюираните шефове, до момента в който при 33.5% няма смяна.

През ноември 53.9% от интервюираните са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 58% са имали желание да понижат цената на пакет услуги, а 38.1% - на нощувката.

През идващия един месец 47.1% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ до 50% “ от разноските за активността със лични средства, 31.6% - че ще съумеят „ до 100% “, а 21.3% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 47.8% от ръководителите считат да продължат да работят, 38.2% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер, 12.9% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 0.7% предвиждат да я прекратят.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР