12,2 на сто ръст при доставките на лаптопи през второто

...
12,2 на сто ръст при доставките на лаптопи през второто
Коментари Харесай

Мост компютърс” отбелязва ръст при доставките на лаптопи

12,2 на 100 растеж при доставките на преносими компютри през второто тримесечие на актуалната година, по отношение на аналогичния интервал на предходната, регистрира “Мост компютърс”. От позиция оборота нарастването е даже още по-изразено – 23,4%. Това разгласи Емил Кирилов, финансов шеф на дистрибутора, по време обичайното есенно издание на своята дилърска конференция. В рамките ѝ компанията събира свои клиенти и ги осведоми за новостите в предлаганото от нея портфолио.

Междувременно продължава свиването при настолните компютри. За същия интервал, спрямо 2016 година, от дистрибутора са доставили със 7,8% по-малко такива машини. Оборотът в категорията пък се е свил с 22,7%.

 Емил Крилов (Снимка: архив)

Общо за второто тримесечие на актуалната година “Мост компютърс” регистрира 7,3% растеж на доставките и 10,2% нарастване на оборота.

Ryzen, новата серия процесори, която AMD стартира да пуска поетапно от началото на март, е довела до леко разбъркване при продажбите. Ако през 2016 година 96% от продажбите са били чипове на Intel, то през актуалната година дялът на компанията се е свил до 92%, регистрира Кирилов.

Най-горещата категория през 2017 година не престават да са геймърските артикули, регистрират още от “Мост компютърс”. Сред търените категории бяха откроени още мобилните устройства, мулти-функционалните монитори, продуктите за предпазване на данни, мини компютрите, както и решенията за офисна автоматизация.

Компанията регистрира над 15% растеж при продажбите на геймърски дънни платки и над 60 на 100 – на видео карти. Вторият % е директно обвързван с друга наклонност, която е фектор на хардуерния пазар сега – криптовалутите. “Добивът” на биткойн да вземем за пример изисква съществени изчислителни запаси. При производителите на видеокарти Nvidia води с към 12 на 100 пред AMD, като продуктите на втората компания нормално са желани за крипптовалути. От компанията споделят още за над 10-кратен растеж при продажбите на дънни платки, предопределени за рандеман на биткойн.

Презентации на дилърската конференция на “Мост компютърс” изнесоха представители на Adata, Asus, FSP, Intel, LG, MSI, Seagate и Tenda.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР