12 12 Още по темата Uber с намерение да купи

...
12 12 Още по темата Uber с намерение да купи
Коментари Харесай

Uber ще си партнира със стартъпа за отдаване на скутери под наем Lime

12 12 Още по тематиката
Uber с желание да купи дубайския си съперник Careem

Това е част от борбата за пазарно присъединяване на компанията за транспортни услуги, която цели да излезе на облага
5 юли 2018
Uber си върна лиценза в Лондон

Споразумението с управляващите е за кратковременен лиценз, компанията към момента е в " експериментален интервал "
27 юни 2018
Uber ще предлага електрически колела чартърен в Европа

Берлин ще е първият европейски град, в който новата услуга ще е налична
7 юни 2018 Американската компания за споделени пътувания Uber ще си партнира със стартъпа Lime, който предлага електрически скутери чартърен, оповестява Bloomberg.

Какво планува партньорството

Uber е измежду вложителите в рунда на финансиране на Lime, като до понеделник са събрани 335 млн. $. Рундът се управлява от следената от Alphabet - GV, и тя прави оценка бизнеса със скутери на Lime на 1.1 милиарда $.

Подробностите към партньорството към момента се договарят. Uber възнамерява да предлага услугите на Lime в мобилното си приложение, оповестиха шефове на двете компании. Uber имаше сходно партньорство и със стартъпа JUMP, който отдава електрически колела чартърен, преди да придобие бизнеса му в договорка за 100 млн. $ през април. Стратегията на Uber планува разширението на услугата с колела в десетки градове.

Картината в сектора

Обединението сред Uber и Lime би могло да докара до яростна конкуренция сред играчите в сектора. Базираната в калифорнийския град Сан Матео компания Lime е учредена преди 18 месеца и до момента е събрала 467 млн. $. Сходна сума е събрала и конкурентната американска компания Bird Rides.

Услугите на Lime са налични в десетки градове в Съединени американски щати и Европа. Скутерите се създават в Китай по отношение на спецификите на дизайна на компанията. Брад Бао, някогашен шеф в китайската софтуерна компания Tencent и съосновател на Lime, е горделив, че групата влага в лична продукция. От Lime разясняват, че не чакат комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай да се отрази отрицателно на бизнеса им. " Избираме сложния път. ", сподели Бао.

Целта на изпълнителния шеф на Uber Дара Косровшахи е приложението на компанията да предлага всевъзможни типове превоз на своите клиенти. Това включва публичен превоз, скутери, коли чартърен и колела, изяснява Косровшахи.

Uber се насочва към партньорство с Lime, защото групата оперира в огромни градове. Основният съперник на Uber – Lyft, който набира мощ в Съединени американски щати, също се ориентира към бизнеса с отдаване чартърен на скутери и колела. Преди седмица управлението на Lyft разгласи, че компанията купува американската група за отдаване чартърен на колела Motivate.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР