12 12 Още по темата Google ще конкурира Spotify и

...
12 12 Още по темата Google ще конкурира Spotify и
Коментари Харесай

Marks&Spencer ускорява затварянето на магазини

12 12 Още по тематиката
Гугъл ще конкурира Spotify и Apple Music с нова услугa за музикален стрийминг

Компанията към този момент направи няколко опита в този сегмент, само че нито един до момента не се оказа огромен шлагер
22 май 2018
Marks & Spencer усъвършенства представянето си, само че към момента изпитва проблеми

Приходите на подразделението за храни понижават, а финансовият шеф се отдръпва от английската верига
11 ное 2017 Британската верига за храни, облекла и домашен произведения Marks & Spencer разгласи, че ще затвори над 100 магазина на вътрешния пазар до 2022 година Компанията форсира програмата за преструктуриране, тъй като все по-голяма част от продажбите към този момент се правят онлайн, оповестява Reuters.

Пълна промяна

От плануваните за затваряне 100 обекта 21 към този момент не работят. Освен това M&S ще отвори 15 магазина за храна по-малко (Simply Food). Преди две години от компанията обявиха, че ще трансформират статута на магазините си, с цел да понижат пространството за облекла и артикули за дома. Но през ноември предходната година след назначението на новия ръководител Арчи Норман програмата за преструктуриране беше ускорена.

Дарлингтън, Нюмаркет, Нортхемптън и Уолсол са измежду градовете, където M&S ще затвори свои обекти, което сигурно ще се отрази на пазара. Над 600 чиновници ще бъдат наранени от решението, като от компанията разясниха, че ще им бъде препоръчано пренасяне на нова работа, преди да се пристъпи към понижаване на личния състав.

От компанията изясняват, че не са изгубили толкоз клиенти, колкото са очаквали, и това е направило последващите затваряния на магазини по-лесно изпълними. " Затварянето на магазините не е елементарно, само че е жизненоважно за бъдещето на M&S ", споделя Саша Беренджи, шеф " Търговия на дребно " в компанията.

Затварянето на магазините ще коства на английската компания 320 млн. паунда. След оповестяването на новината акциите й се покачиха с 6%, а за последната година са се намалили с 25%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР