12 12 © Shannon Stapleton Още по темата Терористът от

...
12 12 © Shannon Stapleton Още по темата Терористът от
Коментари Харесай

Осем души загинаха след терористична атака в Ню Йорк

12 12 © Shannon Stapleton Още по тематиката
Терористът от Ню Йорк е преселник от Узбекистан
от Дневник,1 ное 2017
Взрив на самоделно устройство в лондонското метро, няма починали
15 сеп 2017
Европейска комисия предизвести: Бойците на " Ислямска страна " стартират да се прибират по домовете си, в това число и в Европа

Eвропейските страни с максимален брой бойци са Германия, Франция, Белгия и Англия
20 авг 2017 Пикап се вряза в пешеходци и велосипедисти покрай мемориала на Световния търговски център, оповестява Associated Press. За момента доказаните жертви са осем, а ранените - най-малко 11. По непотвърдена информация на Bloomberg водач на камиона е 29-годишния Сайфуло Сайпов, който е прострелян и задържан. Според служител на реда, взел участие в акцията по залавянето му, нападателят е крещял " Аллах акбар " на излизане от камиона и е носил със себе си подправени оръжия. Камионът се е движил по пешеходната лента над километър, преди да се удари в учебен бус.

Шофьорът на пикапа е влезнал в пешеходната лента в 3:05 ч. локално време. Според шефа на полицията в Ню Йорк той е бил въоръжен с пушка за пейнтбол, както и с въздушна пушка.

Шест от осемте доказани жертви досега са умряли на място. При удара в учебния рейс има и ранени деца.

Според губернатора на щата Андрю Куомо става дума за индивидуален акт. " Нямаме доказателства, че това е част от по-голям проект или скица. Това са дейностите на един човек, който желае да донесе болежка и евентуално гибел ", разяснява Куомо пред медии.

Кметът на града Бил де Бласио назова офанзивата " нерешителен акт на тероризъм ". В Twitter президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че става дума за " поредна офанзива от страна на болен човек. Властите наблюдават обстановката от близко. Няма да позволим това да се случва в Съединени американски щати! ". Той изпрати и съболезнованията си към потърпевшите и техните фамилии.

Това е поредна терористична офанзива, при която за оръжие се употребява транспортно средство. Миналата година такива офанзиви имаше в Ница, Берлин и Стокхолм, а през тази година и в Барселона.

*Тази заран стана ясно, че нападателят, който във вторник вечер умъртви 8 души на велоалеята в Манхатън, е 29-годишният Сайфуло Хабибулаевич Саипов - преселник от Узбекистан.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР