12 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Moderna са

...
12 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Moderna са
Коментари Харесай

12 000 дози от ваксината на Moderna пристигнаха у нас

12 000 дози от имунизацията против COVID-19 на Moderna са пристигнали през днешния ден, 25 февруари, оповестяват от Министерство на здравеопазването. 12 -те хиляди дози от имунизацията на съвременна, която дойде са приете в склада на „ БулБио-НЦЗПБ “.

Това е четвъртата доставка от препарата на Moderna. А до края на седмицата в страната ни се чака да дойде и четвъртата поредна доставка и от имунизацията на AstraZeneca. В известието на Здравното ни министерство не се показва какво е количеството, което се чака да дойде, откакто през вчерашния ден стана ясно, че и за март месец количеството, дадено за Европа, няма да бъде изпълнено.

До края на седмицата в страната ни се чака да дойде и четвъртата поредна доставка и от имунизацията на AstraZeneca.. Междувременно Военно здравна болница стопират „ зелените коридори “ за имунизиране. Причината е, че са изчерпани наличните количества ваксини.

Въпреки това от ВМА прецизират, че продължава имунизирането по обособените етапи, според Националния имунизационен проект, както и слагането на втора доза на направените досега имунизации. Днес в Европейския парламент две комисии провеждат обществено чуване на изпълнителните шефове на огромните фармацевтични компании.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР