11foot8.com е странно специфичен домейн със съответно нишов фокус: уебсайтът

...
11foot8.com е странно специфичен домейн със съответно нишов фокус: уебсайтът
Коментари Харесай

Мостът с прякора „отварачката за консерви“

11foot8.com е необичайно характерен домейн със надлежно нишов фокус: уебсайтът съществува напълно, с цел да ни демонстрира фрагменти на един влаков мост в Северна Каролина, Съединени американски щати. Този мост носи прякора „ отварачката за консерви “ поради това, че постоянно минаващите камиони си оставят таваните там. През последните години той е предизвикал стотици злополуки, макар че изчерпателните предупредителни знаци.

Разположен в Дърам, мостът е приключен през 1940 година и очевидно не е планиран да пропуща камиони над избрана височина. Юрген Хен, който живее в региона видя високата периодичност на случаите и през 2008 година взема решение да конфигурира камера в близката постройка, с цел да ги документира. Оттогава е снимал и разгласил над 100 видеозаписи най-вече на камиони или каравани.

Тъй като обаче никакво количество предизвестия не наподобява задоволително, бяха прегледани и отхвърлени други решения, в това число: издигане на моста, намаление на улицата или напълно пренасочване на трафика на камиони. За страдание, издигането на моста би изисквало доста пари и реорганизация. Спускането на улицата е непрактично, защото изпод има канализация. Пренасочването на трафика от региона пък би било напълно непрактично, защото доста камиони би трябвало да се приближат до кръстовището и по-късно да завият по улицата, която върви паралелно на моста, само че е тъкмо преди моста.

В прочут смисъл мостът съставлява съвършен миш-маш от фактори, всеки от които стопира което и да е решение на казуса. Железниците, страната и градът в последна сметка направиха всичко, което могат.

Резултатът е едно парче инфраструктура, което съществува в някаква бюрократичния етер. Изглежда, че с цел да се оправи, би трябвало да стане някой по-сериозен случай или някой да предложи нещо гениално.

До тогава 11foot8 продължава съответно да документира моста, който, сходно на доста други прекомерно ниски надлези по целия свят, наподобява малко евентуално да спре причиняването на повреди в скоро време.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР