118 жени за последните 5 г. са пострадали и са

...
118 жени за последните 5 г. са пострадали и са
Коментари Харесай

Калина Константинова от ПП-ДБ: 118 жени за последните 5 г. са жертви на подобно посегателство

" 118 дами за последните 5 година са потърпевши и са жертви на сходно безобразно посягане ", добави Константинова.

Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Калина Константинова, като коментар на предложенията за промени в Закона за домашното принуждение след обезобразяването на 18-годишната Дебора от Стара Загора.

Тя добави, че " всички сме съучастници в това, че интимната връзка не бе написана в Закона за отбрана от домашното принуждение ".

" В последните години цялата измислена агитация, джендърска идеология и псевдо тълкования и пропагандни изказвания не разрешиха на последните два Народното събрание да одобряват каквито и да било промени в Закона за отбрана от домашно принуждение. Законът не беше променян от 12 години. Миналата сряда нямаше политическа воля мярката за вкарването на интимната връзка в закона, която в този момент предлагаме, да бъде призната. Тоест законът, който приехме финално, вкарва ограничения, които можеха да бъдат дейни единствено за жертви на домашно принуждение, които са жертва и принудител, които споделят едно домакинство, имат общ бюджет или са в брачен връзки ", разясни тя.

Според нея в поддръжка на новите оферти и ограничения, включващи жертви на принуждение, които са в интимна връзка, са били единствено Политическа партия и Демократична България.

„ Движение за права и свободи и ГЕРБ предизвикаха промени в Наказателен кодекс, с които да се усилят присъдите за принуждение, които да имат предпазен резултат. Ние поддържаме тези оферти и потърсихме поддръжка да се разшири обсегът на Закона за отбрана от домашно принуждение, вкарвайки интимната връзка. Момичето, потърпевшо в Стара Загора, попада тъкмо в тази догадка. Тепърва ще изградим осведомителна система, основана на закона, признат предходната седмица ”, сподели още Константинова.

Тя изясни и каква отбрана е щяла да получи 18-годишното момиче от Стара Загора, в случай че новите оферти за изменение в закона са били признати още предходната седмица.

„ Нейният сигнал щеше да бъде обработен в границите на 24 часа. През това време съдът можеше да разпореди, че нейният принудител би трябвало да приключи всевъзможен контакт и връзка с нея и полицията би трябвало незабавно да приведе това предписание в деяние. Тя може да откри правна и психическа помощ в центровете за протекция.

Освен това провинението на насилника ще влезе в осведомителната система и при всяка негова последваща сходна вина - тя ще се приема като рецидив и ще има информация във всички институции, че този човек към този момент е отправял закани и към този момент е бил опасност за някое момиче ”.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР