117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги и

...
117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги и
Коментари Харесай

117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги

117 учебни заведения ще обогатят библиотеките си с нови книги и ще основат кътове за четене с уютна среда и специфична покъщнина, оповестяват от Министерството на образованието и науката. По национална оперативна стратегия ще бъдат разпределени общо 600 хиляди лв.. 

С отпуснатите средства възпитаници и учители ще имат опция да разширят фондовете си с забавни издания от научнопопулярната, художествената и учебно-помощната литература.

Кътове за четене ще има освен в библиотеките, само че и в пространства в учебното заведение, които разрешават това като фоайета и класни стаи.

За основаването на неофициална уютна конюнктура учебните заведения възнамеряват подобаваща покъщнина, осветяване и стелажи, както и разнородни конструктори и просветителни игри.

За учениците в начален стадий са планувани начинания като драматизация по приказка, четене по функции, надпревари по правопис и калиграфия, литературни четения. За учениците в прогимназиален и гимназиален етап  - диспути и полемики на разнообразни тематики, надпревари по изразително четене и по калиграфия, показване на персонално творчество на възпитаници, литературни четения и срещи с създатели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР