116 инициативи с кауза се състезават в Годишните награди за

...
116 инициативи с кауза се състезават в Годишните награди за
Коментари Харесай

116 инициативи с кауза се състезават за Годишните награди за отговорен бизнес 2021

116 начинания с идея се състезават в Годишните награди за виновен бизнес 2021 – най-авторитетния народен конкурс за корпоративна обществена отговорност и стабилно развиване, оповестяват уредниците от Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ). Въпреки пандемията и обвързваните с нея компликации и трансформации кандидатурите в актуалното издание на състезанието и броят на участниците бележат растеж спрямо миналата 2020 година.

Конкурсът на БФБЛ се организира за 19-и следващ път под мотото „ Дай добър образец “ и дава влиятелна естрада за фирмите, които поредно и дейно развиват и поддържат планове с позитивно влияние върху хората, природата и обществото. Те имат опция да споделят своите сполучливи обществени акции, да получат самопризнание за устойчивите си практики и по този начин да утвърдят репутацията си на зает шеф. В състезанието могат да вземат участие всички бизнеси в страната без значение от величина и отрасъл, освен това изцяло гратис.

„ С Годишните награди за виновен бизнес БФБЛ се стреми да насочи вниманието към виновните компании – фирмите, които трансформират своите полезности и задача в действителни дейности. Вярваме, че техните старания и достижения заслужават да бъдат разпространявани както измежду останалите представители на частния бранш, по този начин и измежду необятната общност, като това важи за всички участници в състезанието. Разбира се, най-успешните начинания ще бъдат отличени от самостоятелното експертно жури. Така ще мотивираме и идващото потомство водачи да влага в обществени дела ”, сподели ръководителят на БФБЛ Левон Хампарцумян .

Номинациите в актуалното издание на състезанието – общо 116 – бележат растеж от 4,5% спрямо миналата година. Увеличение има и при броя на фирмите участници – те са 80 или с 2,56% повече на годишна база, като единствено половината от тях са членове на БФБЛ. Най-многобройни по традиция са кандидатурите в категория „ Инвеститор в обществото ” – 34. Следва „ Инвеститор в знанието ” с 19 номинации, с което бележи спад спрямо предходното издание. За наградите в категориите  „ Инвеститор в човешкия капитал и изискванията на труд ”  и „ Маркетинг, обвързван с идея ” се борят по 16 плана. Кандидатурите за купата „ Инвеститор в околната среда ” са 15 или над два пъти повече от 2020 година Седем са кандидатите за приза  „ Най-добра обществена политика на малко и приблизително дружество ” .

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР