110 години Независима България. На 22 -ри септември 1908 г.

...
110 години Независима България. На 22 -ри септември 1908 г.
Коментари Харесай

Честваме 110 години от обявяването на Независимостта на България

110 години Независима България. На 22 -ри септември 1908 година във Велико Търново тържествено е оповестено Независимо Царство България. А княз Фердинанд I приема купата " цар на българите ". Традиционно точно в Старопрестолната столица и през днешния ден ще е кулминационната точка на празника.

Още детайлности за празника - вижте в директното включване от Велико Търново на Милена Кирова.

През целия ден във Велико Търново ще има празнувания. Те започнаха още от рано сутринта с отслужването на света литургия, следва водосвет и издигане на националния трикольор.

Кулминацията на честванията ще бъде тази вечер с тържествена-заря инспекция.

 Как и по кое време стартира да се чества Независимостта на България? Как и по кое време стартира да се чества Независимостта на България?
Три дни след оповестяването на Независимостта търновската общност осъзнала значимостта на историческото събитие. Две от централните улици на града п...

По мотив честванията на празника на Независимостта в София придвижването в столицата ще бъде затруднено - формалната гала е от 11 часa на пл. Александър Първи.

А центърът на София ще бъде затворен от 11 до 17 чaса, поради обичайна за Европа самодейност " Ден без коли ". В периметъра сред булевардите " Княз Александър Дондуков ", " Васил Левски ", " Патриарх Евтимий ", " Христо Ботев " и " Александър Стамболийски " гостите на града ще се придвижат пешком, с колело, тротинетка или с градски превоз.

От 9 часа и 30 минути до седем и половина тази вечер се стопира придвижването през прохода Шипка поради провеждането на автомобилното планинско съревнование „ Шипка - Дамасцена 2018 ". Трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката. Същият сектор ще бъде затворен и на следващия ден. от 7:30 до 17:30 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР