11 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от

...
11 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от
Коментари Харесай

11 варненски двойки с помощ за инвитро

11 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подкрепени от общинската инвитро стратегия.

На днешното си съвещание съветниците от ПК „ Здравеопазване “ дадоха единодушие да бъдат отпуснати 32 500 лева по общинската инвитро стратегия  на 11 варненски двойки с репродуктивни проблеми. Седем от тях ще получат по 3 500 лева за инвитро с донорска яйцеклетка, а други четири - по 2 000 лева По информация на ръководителя на комисията, доцент Аноанета Цветкова до края на годината по този параграф остават още 10 500  лв.

Членовете на комисията  се съгласиха да бъдат отпуснати и 62 еднократни финансови помощи за лекуване на  физически лица с открит здравен статус  на  обща стойност 35 500 лева „ С решение на Общински съвет бяха пренасочени 30 000 лева от средствата за подкрепяне на инвитро процедури към подкрепяне на лекуването на жители. Така сумата от 5 500 лева стана 35 500 лева Сума, която ще изразходваме изцяло с това решение. “, добави доцент Цветкова.

По предложение на Ивайло Митковски и по отношение на предоставени средства за подкрепяне на лечебни заведения през настоящата година, съветниците взеха решение на последващо съвещание на комисията да бъдат поканени шефовете на „ СБАГАЛ прф. Д-р Димитър Стаматов - Варна “, МБАЛ „ Света Анна - Варна “ и СБАЛОЗ Варна “Д-р Марко Марков ”, на което да дават доклад за разноските направени досега.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР