11 уведомления за провеждане на протести на пл. „Народно събрание“

...
11 уведомления за провеждане на протести на пл. „Народно събрание“
Коментари Харесай

11 уведомления за протести около парламента в периода 21-23 юни са получени в Столична община

11 уведомления за осъществяване на митинги на пл. „ Народно заседание “ в интервала 21-23 юни са получени в Столична община според условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Това оповестиха от пресцентъра на " Московска " 33.

5 от уведомленията са подадени от сдружения и политически партии – това са политическа партия придвижване „ Да България “, партия „ Възраждане “, Българско национално придвижване Вътрешна македонска революционна организация, съдружие „ Толерантност “ и национално придвижване „ Хан Кубрат “, а останалите 6 са подадени от разнообразни физически лица.

Заявените цели на протестните мероприятия са:

- против промяната на Никола Минчев;

- в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков;

- срещу кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството;

- за европейска България без мафия;

- против високите цени на горивата;

- за обезщетения за високите цени на енергоносителите;

- отбрана на българския народен интерес в Македония.

Дирекция „ Сигурност “ на Столична община е провела диалози с уредниците на всички декларирани протестни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление.

Поради обстоятелството, че уведомленията са за митинги към постройката на Народното събрание, а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи, подхващат нужните ограничения за физическо делене на противостоящите групи за гарантиране на живота и здравето на всички жители.

Мероприятията са съгласувани по следния метод:

На 21 юни:

- от южната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, протестни мероприятия против държавното управление на К. Петков.

- от северната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, протестните мероприятия в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков.

На 22 юни:

- от южната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, протестни мероприятия в поддръжка на държавното управление на К. Петков.

- от северната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, протестни мероприятия против държавното управление на Кирил Петков.

Размяната на местата на протестните мероприятия е съгласно времето на подаване на заявките.

Във връзка с митингите на 21 и 22 юни Столична община осведоми жителите и гостите на София, че придвижването в зоната на пл. „ Народно заседание “, пл. „ Св. Ал. Невски “, бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ Дондуков “ в сектора от Ларгото до бул. „ Васил Левски “ ще бъде мощно затруднено.

От 21 юни до привършване на митингите се не разрешава престоят и паркирането на паркингите на пл. „ Ал. Невски “, пл. „ Народно заседание “, пл. „ Княз Александър I “, по ул. „ 15 ноември “ и ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ В. Левски “, а на 22 юни се не разрешава паркирането по бул. „ Дондуков “ сред бул. „ Левски “ и ул. „ Г. С. Раковски “.

От общината припомнят, че според Закона за събранията, митингите и манифестациите участниците в тях не могат да носят оръжие или други предмети, които могат да се употребяват срещу живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; жители, които са в явно нетрезво положение или маскирани за да се затрудни тяхното различаване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР