11-тото поредно издание на уникалния Зимен байк дуел събра десетки

...
11-тото поредно издание на уникалния Зимен байк дуел събра десетки
Коментари Харесай

Десетки колоездачи се включиха в зрелищния Зимен байк дуел

11-тото следващо издание на неповторимия " Зимен байк двубой " събра десетки колоездачи от цялата страна, с цел да премерят сили по снежните писти на Пампорово. Много адреналин и мощни страсти имаше през целия уикенд, а скиорите и сноубордистите в курорта с интерес следиха зрелищните спускания на колоездачите.

В съботния ден, когато се организираха тренировките на надпреварата валя изобилен сняг, а в неделя участниците се радваха на доста слънце и хубаво време. Състезанието се организира по 1 км трасе, включващо 3 скока, един " дроп ", стръмни прави и скоростни прави. Падналият в събота против неделя сняг, в допълнение затрудни участниците в събитието, които все пак демонстрираха доста гений и отлични умения.

Състезанието по традиция се организира в двубой формат с директна елиминация, като започват по двама участника по едно и също време, а първия който пресече финалната линия продължава напред.

За втора поредна година победител в категорията на мъжете стана Виктор Банкатев, следван от съотборниците му от клуб " Райдърс Юнайтед " Николай Георгиев и Цветан Димитров.

При юношите конкуренцията беше доста огромна, а най-добре се показа младата ни вяра в планинското колоездене Роберто Василев. Втори и трети след него се подредиха Пресиан Маджаров и Иван Кръстев. При децата първи стана Делян Буреш, следван от Димитър Джупаров и Мартин Кущинаров.
 В категорията на ветераните над 30 години, за втора поредна година златния орден отиде в Бургас с представителя на локалния тим Shore Invaders - Николай Желев. На второ и трето място се подредиха Вечеслав Николов и Добромир Теодосиев.

Състезанието мина без съществени произшествия, макар някои доста зрелищни рухвания в снега. За всички участници и спечелилите в надпреварата имаше готови дарове и награди от сътрудниците на събитието - Пампорово АД, Ред Бул България и Допелхерц.

Междувременно изискванията за зимни спортове в курорта са отлични и сезона е в разгара си, като с изключение на да карат ски и сноуборд, посетителите на Пампорово могат да се възползват и от други различни услуги и интензивности, предлагани от Туристически Център Пампорово, измежду които преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР