11 служители на Регионално управление на образованието (РУО) Добрич са

...
11 служители на Регионално управление на образованието (РУО) Добрич са
Коментари Харесай

11 служители на РУО - Добрич и ученици са положителни за коронавирус

11 чиновници на Регионално ръководство на образованието (РУО) Добрич са с позитивни резултати за ковид. Ученици от три паралелки в три учебни заведения в Добрич са сложени под карантина. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич.

Секретарят на Областния координационен щаб и шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Светла Ангелова е съобщила, че 11 от чиновниците в Регионално ръководство на образованието са сложени в изолираност на домашно лекуване, откакто са открити позитивни резултати за ковид.

Изследването е направено във връзка открит позитивен резултат на чиновник на институцията. Други десетина от работещите в РУО са сложени под карантина като контактни лица. Един от чиновниците е преболедувал и по отношение на него не се постановат никакви ограничения.

Трима възпитаници от учебни заведения в Добрич са също с позитивни резултати за заразяване с ковид след направено проучване с PCR тест. Те са контактни в фамилна среда.

След установяването им, под карантина са сложени класовете, в които учат децата – един трети клас от ОУ „ Хан Аспарух “, един трети клас от СУ „ Св. Кл. Охридски “ и един девети клас от ЕГ „ Гео Милев “.

Във връзка с идно пътешестване отвън страната са направени проучвания на възпитаници от ПГТО „ Дочо Михайлов “ в град Тервел. Техните резултати към момента не са подготвени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР