11 септември, 2001 г.! Милиарди хора виждат на този ден

...
11 септември, 2001 г.! Милиарди хора виждат на този ден
Коментари Харесай

Най-внушаваните конспирации за 11 септември

11 септември, 2001 година! Милиарди хора виждат на този ден по малкия екран фрагментите с рухващите и димящи небостъргачи в Ню Йорк. Хората са потресени и уплашени за бъдещето на човечеството.

Всичко стартира сутринта, когато 19 терористи от Ал Кайда отвличат 4 пътнически самолета. Похитителите разрушават два от тях в двете кули - близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. За по-малко от часа те се срутват до основи. Терористите разрушават третия аероплан в Пентагона – седалището на Министерството на защитата на Съединени американски щати, намиращо се в окръг Арлингтън, Вирджиния. Четвъртият аероплан се разрушава в намерено поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания, откакто пасажерите оказват опозиция, преди самолетът да доближи задачата си във Вашингтон. Никой от пасажерите в отвлечените самолети не оцелява. Основната част от жертвите са цивилни лица от 90 страни. Загиват и огромен брой служители на реда, пожарникари и други избавителни служащи.

21 години от кървавия атентат против Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона във Вашингтон, само че светът към момента не може да се съвземе от преживения потрес. Едно злокобно нападение против цялото човечество, лишило живота на 2 974 души, без 19-те терористи. Най-мащабната и кървава офанзива, осъществявана в миналото на територията на Съединени американски щати. Най-документираното и подлагано на всевъзможни тълкования събитие в света!

Според изследвания на CNN и New York Times от 2006 година над половината американци считат, че държавното управление крие истината от обществеността. Части от формалния отчет на американското държавно управление за атентатите са засекретени с години. Информация към момента липсва?! Достатъчен мотив за раждането и разпространяването на редица тайни теории и догадки, опитващи се да се опълчват на формалната версия на държавното управление. А тя е за 4 самолета, отвлечени от " Ал Кайда ".

Особено огромна известност митовете за атентата получават и поради няколко книги и филми. „ Новият Пърл Харбър " излиза през 2004 година - в нея преподавателят по религиозна философия и теология Дейвид Рей Грифин упреква американското държавно управление в съучастие в атентатите. Първата част от филмовата поредност Loose Change на Дилън Ейвъри дебютира през 2005 година - теорията за вътрешен скрит план още веднъж стои в основата на сюжета. Vanity Fair ги назовава „ първият интернет блокбъстър ". Филмите притеглят милиони фенове, споделят се на пиратски DVD, в Гугъл Video и в интернет конгреси. Поредицата е толкоз всеобщо налична, че копие от нея беше намерено и в скривалището на Осама бин Ладен след залавянето му през 2011 година През 2016 година се появява документалният филм от Англия „ Съмненията в формалната версия за смъртоносния 11 септември в Ню Йорк “. Роднини на жертви, висши политици и някогашни сътрудници на разузнаването споделят отзиви, теории и нови обстоятелства. Лентата показва неизяснени обстановки и позиции в ужасния терористичен акт.



Всъщност дано да забележим някои от най-внушаваните теории и конспирации по отношение на трагичните събития от 11 септември 2001 година:

* Двете кули-близнаци на Световния търговски център не са се срутили в резултат на разрушилите се в тях два самолета.

Създателите на тази доктрина считат, че при разбиването на двете машини и гърмежа нямало по какъв начин да зародят толкоз високи температури, при които стоманени структури да стартират да се топят. Всъщност пожарът в двете кули не предизвиква разтопяване на стоманените структури. Истината е, че и при доста по-ниски температури от температурата на размразяване стоманата губи огромна част от здравината си.

* Срутилата се постройка номер 7 на Световния търговски център е била " следено взривена ".



Доводът за това изказване е, че журналистка на БиБиСи по простъпка уведомила за сриването ѝ цели 20 минути преди същинския гърмеж. Истината е, че след сриването на кулите близнаци в Ню Йорк намерено стартира да се приказва за това дали и горящата, мощно развалена постройка номер 7 също може да се срути. Журналистката най-вероятно е имала поради тъкмо тези приказки.

* Четвъртият аероплан - United 93, пада не в резултат на битка сред пасажери и похитители в пилотската кабина, а заради обстоятелството, че е бил обстрелван и свален от военен аероплан на американските военно-въздушни сили.

Истината е, че при рухването на машината United 93 на разстояние, от което да може да бъде обстрелвана и изумена, не е имало никакъв американски военен аероплан.

* " Операцията " 9/11 е планувана от неоконсервативната организация Project for the New American Century.



В по-ранен отчет за тактиката на американските отбранителни сили членовете на организацията, сред които са Дик Чейни (вицепрезидент на Съединени американски щати от 2001 до 2009) и Доналд Ръмсфелд (министърът на защитата от 1975 до 1977 и от 2001 до 2006), посочвали, че за дълготрайна и ефикасна смяна на тактиката на Съединени американски щати може да се окаже доста потребна " една злополука ". Истината е, че както и да се прави оценка въпросният отчет, той е оповестен през септември 2000 година Твърде смело начинание за Чейни и Ръмсфелд би било година преди огромния скрит план обществено да оповестяват проектите си за него. А е и изключено всички хипотетични съучастници в хипотетичния скрит план да не обелят до момента нито дума, като се има поради, че 9/11 коства живота на близо 3000 американци, както и че разгорещената обществена полемика за политиката на Буш продължава с неотслабваща мощ от този момент насам. Според специалисти и откриватели на събитието, в случай че 9/11 беше резултат от скрит план на държавното управление, в него директно щяха да са забъркани десетки, в случай че не и стотици виновни лица – от генерала от военно-въздушните сили и топ-агента на Централно разузнавателно управление на САЩ до хора от защитата на Световния търговски център. До момента няма нито едно намерено доказателство, което да навежда даже и малко на мисълта за съществуването на сходен скрит план.



Поклон пред паметта на починалите!

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР