11 от депутатите в здравната комисия на НС гласуваха „за”,

...
11 от депутатите в здравната комисия на НС гласуваха „за”,
Коментари Харесай

Здравната комисия подкрепи освобождаването на шефа на НЗОК

11 от депутатите в здравната комисия на Народно събрание гласоподаваха „ за”, а 7 бяха „ против” оферти план за решение за предварително преустановяване на мандата на шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), проф. доктор Камен Плочев.

Комисията по опазване на здравето в Народно събрание заседава изключително през днешния ден с една единствена точка, която беше за разискване на постъпило в Комисията по опазването на здравето писмо на 12 юни 2018 година от ръководителя на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса в осъществяване на решение на Надзорния съвет на НЗОК от 8 юни 2018 година

По закон предварително преустановяване на мандата на шефа на НЗОК става с решение на Народното събрание като един от текстовете, с цел да стане това е и справедлива неспособност да извършва отговорностите си като шеф за период, по-дълъг от три месеца, предава БГНЕС.

В края на март бе обявено, че Плочев е подал оставка по здравословни аргументи. Самият той обаче отхвърли и разясни:

" По закон, откакто са минали повече от три месеца трябваше да се вземе отношение мога ли да извършвам отговорностите си. Надзорният съвет ще реши дали да приключи пълномощията ми. Такъв е законът. Но за оставка не е ставало дума "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР