11 националистически формации от различни европейски страни ще изпратят свои

...
11 националистически формации от различни европейски страни ще изпратят свои
Коментари Харесай

Митинг на националисти е свикан днес в Милано

11 националистически обединения от разнообразни европейски страни ще изпратят свои представители през днешния ден в Милано по апела на италианския вицепремиер и водач на партията " Лига " Матео Салвини. Митингът е част от предизборната акция преди вота за Европейски парламент в края на май.

Вземете си чадър, а в случай че вали сняг - апрески. С тази покана италианският вицепремиер се обърна към партиите, които чака през днешния ден в Милано. Амбицията му е днешният протест на Пиаца Дуомо да остане в историята. Той чака да се съберат над 100 000 души. Ще дойдат 11 партии, измежду които Националния общ брой на Марин Льо Пен и " Алтернатива за Германия ". Ще отсъства унгарската " Фидес " на премиера Виктор Орбан, който избра да остане част от фамилията на Европейската националната партия. В навечерието на митинга, Салвини не скри упоритостите си да впечатли Европа.
Матео Салвини, вицепремиер и водач на партията " Лига ": Най- сетне! Нямам самообладание. Утре ще забележим Европа на вярата, на смяната. Европа на бъдещето, за разлика от Европа на Меркел, на Макрон, на финансите.
Преди това той разгласи, че враговете на Европа са тези, които сега ръководят Европейския съюз. Според него, те са евроскептиците.

" Не виждам крайнодесни в Европа. Мисля, че това са остарели категории, които са отживели: фашисти, комунисти, дясно, ляво ", разяснява Салвини. Целта на Салвини е да покаже, че в идващия Европарламент популистките и националистическите партии могат да се обединят в една парламентарна група.

Той се надява неговата партия Лига да стане първа мощ в Италия.

Преди митинга на доста здания в Милано се появиха плакати с надпис " Не сте добре пристигнали " и " Отворени порти " - отпор на политиката на Салвини по отношение на мигрантите. Като вицепремиер и вътрешен министър той отхвърли да разреши кораби на благотворителни организации със избавени в морето мигранти на борда, да дебаркират в Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР