11-и ден продължава инвазията на Русия в Украйна.Столицата Киев остава

...
11-и ден продължава инвазията на Русия в Украйна.Столицата Киев остава
Коментари Харесай

11-и ден на войната: Киев и Харков остават под украински контрол, Русия блокира Мариупол.

11-и ден продължава нашествието на Русия в Украйна.

Столицата Киев остава под украински надзор, както и град Харков, макар тежките съветски бомбардировки.

Руската войска напредва с офанзивите си против градовете Харков и Николаев. Според отчета на украинския общоприет щаб въздушни транспортни средства от летища на територията на Беларус са взели участие в офанзиви против военната и цивилната инфраструктура в Киев и Житомир.

Руските елементи също по този начин не престават да блокират град Мариупол. Планираната всеобща евакуация на цивилни от града беше прекъсната. Русия и Украйна се упрекнаха взаимно за невъзможността да изтеглят цивилни жители, според контрактуваното краткотрайно прекъсване на огъня.

Съобщено беше и за обновени настъпателни интервенции към Волноваха, както и за боеве към и в град Суми, както и в покрайнините на Гостомел. Бомбардиран е бил и Ирпин, дребен град в покрайнините на Киев.

Руското министерство на защитата заяви, че съветски военни са поели цялостен надзор над военната база край град Херсон, съобщи " Ройтерс ".
Това е първото огромно обитаемо място, което овладяват руснаците от началото на нашествието преди седмица.

Руските сили са постигнали прогрес и по основаването на сухопътен кулоар към Крим. Според украинските военни те имат желание да завладеят водноелектрическата централа в Канев на река Днепър. Украйна резервира контрола си и над северния град Чернигов, където през последните дни имаше цивилни жертви. Западната част на Украйна остава значително пощадена от сраженията.

Хуманитарните коридори в Мариупол и Волноваха ще бъдат отворени още веднъж тази заран, сподели Едуард Басурин, заместник-ръководител на Народната милиция на ДНР, представен от ТАСС.
„ Сутринта още веднъж ще бъдат отворени филантропични коридори както в Мариупол, по този начин и във Волноваха. Надяваме се, че все пак тези украински командири, които управляват процеса на отбрана на обитаемоте места, ще дадат на своите подчинени команда да деблокират изхода от обитаемоте места и цивилното население може напуснете тези селища “, сподели той пред публицисти.

Президентът Володимир Зеленски повтори апелите си за неразрешена за полети зона, само че западните водачи обявиха, че не желаят да влошат обстановката.

Руският държавен глава Владимир Путин предизвести, че ще преглежда всяка неразрешена за полети зона над Украйна като боен акт. Според него наложените от Запада наказания на страната му, са равносилни на оповестяване на война.

Руският президент съобщи, че в Украйна всичко върви по проект и работата по унищожаването на украинската военна инфраструктура е съвсем приключена.

От началото на Руската инвазия в Украйна минимум 331 цивилни са убити, а 675 ранени, по данни на Организация на обединените нации, предава „ Ройтерс”.

Повече от 1,2 милиона души са избягали от Украйна в прилежащи страни, съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

Русия понася наказания от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и други страни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР