11-годишно дете от Стара Загора е поредната жертва на телефонни

...
11-годишно дете от Стара Загора е поредната жертва на телефонни
Коментари Харесай

11-годишно дете даде 53 400 на телефонни измамници

11-годишно дете от Стара Загора е следващата жертва на телефонни измамници. То е дало на нарушителите над 53 000 лв. и златни украшения, заяви Българска национална телевизия.

Вчера по обяд домашният телефон позвънил и 11-годишното момиче дало отговор. Непознат му се показал за служител на реда и изискал от детето подпомагане за залавяне на телефонни измамници, като обяснил, че полицията е по петите им и би трябвало да бъдат хванати, когато взимат парите. Престъпникът изискал от момичето номера на мобилния й телефон и обяснил, че ще продължат диалога по-късно, а през това време детето трябвало да ревизира какъв брой пари може да събере в дома си.
Детето е било примамено по една от класическите схеми - подпомагане на полицията, сподели началникът на отдел „ Измами “ в ГДНП Златка Падинкова пред камерата на националната телевизия.
След като момичето споделило на измамника, представящо се за служител на реда, че е намерило в дома си 53 400 лв. и златни украшения, му е обяснено да ги остави под паркиран автомобил в покрай учебно заведение в Стара Загора.
Родителите на детето разбрали за случилото се, откакто се прибрали от работа и тогава подали сигнал в полицията.
След Новогодишните празници телефонните измамници са се засилили, разясниха от Министерство на вътрешните работи.
Вчера девет души са станали жертви на телефонни измами. В два от случаите нарушителите са арестувани, заяви Падинкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР