11-годишният Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в

...
11-годишният Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в
Коментари Харесай

Почина 11-годишният Мустафа, който бе изоставен сам в Детската онкохематология в Пловдив

11-годишният Мустафа, който преди две години бе зарязан самичък в Детската онкохематология в Пловдив, не доживя да бъде осиновен и да има семейство. Момченцето не съумя да пребори подлата остра лимфобластна левкемия. Детето е издъхнало в болница на 18 ноември т.г., а погребението му е било ден по-късно, оповестява "Монитор ".

Драматичната история на момченцето потресе България преди две години. През септември 2016 година служителка на Детската онкохематология в УМБАЛ "Свети Георги " в Пловдив насочи апел във Facebook за даряване на дрешки на детето. Оказа се, че Мустафа, който се разболял от левкемия, когато бил на 7 година, е зарязан самичък в болничното заведение от майка си.

Само за часове Детската клиника бе затрупана от дрешки, играчки и храна за детето. Реагираха и обществените чиновници в Пловдив. Много фамилии изявиха предпочитание да одобряват Мустафа в своя дом, само че 21-годишната му майка не се отхвърли от родителските права, с цел да бъде осиновено момченцето.

Лечението на Мустафа в Детската онкохематология продължи до края на декември 2016 година През януари 2017 година той бе настанен в Център от фамилен вид. Левкемията обаче се е завърнала и детето е умряло преди седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР