11-годишната талантлива челистка, възпитаник на НУМТИ Добрин Петков – Пловдив,

...
11-годишната талантлива челистка, възпитаник на НУМТИ Добрин Петков – Пловдив,
Коментари Харесай

11-годишната Дария Русева, участник в програма „Полети“ на Фондация „Пловдив -2019“, се завърна с престижни награди от представянето си в чужбина

11-годишната надарена челистка, ученик на НУМТИ „ Добрин Петков ” – Пловдив, Дария Русева завоюва влиятелното 3-то място и специфичната и единствена премия за „ най-хубаво осъществяване на произведение от страната, в която учи “ в завършилия преди дни Международен конкурс за челисти в Хърватска.

Дария е идващия млад гений от Пловдив, участник в стратегия „ Полети “ на Фондация „ Пловдив -2019 “, който се завръща с влиятелна премия от своето показване в чужбина. Субсидията, която стратегия „ Полети “ дава за застраховане на разноски за такси за участия, пътни разноски, гранични такси и такси за наложителни документи, изискуеми от приемащата страна, разноски за настаняване и други е доста значима за младите гении от Пловдив.

Тази година в Международния конкурс за челисти в Хърватска участваха представители от 22 страни. Петокласничката, с учител Юлия Марковска, има зад тила си участия в голям брой концерти и състезания. Сред последните ѝ награди са първо място на креативен съревнования в Испания и Сърбия и второ – в Русия и Канада. През предходната година тя направи и своето дебютно осъществяване с оркестър във връзка Деня на музиката, когато на 2 октомври младото пловдивско дарование свири с музиканти от Държавната консерватория към Тракийския университет в Одрин.

Припомняме, че стратегия „ Полети “ е ориентирана към изявени възпитаници в областта на изкуството, филантропичните и точни науки, екологията и новите технологии, учащи се от първи до дванадесети клас в държавни, общински или частни учебни заведения на територията на град Пловдив. Подкрепят се участия в интернационалните състезания, олимпиади, прослушвания, в майсторски класове, наставнически стратегии, конгреси, конференции и други.

Програмата приема кандидатури непрекъснато до привършване на бюджета ѝ, като всеки претендент има право на една сполучлива кандидатура в границите на 12 месеца.

За присъединяване в програмата, вижте тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР