11-годишната Ребека Мункомбве от Зимбабве се превръща в истинска героиня

...
11-годишната Ребека Мункомбве от Зимбабве се превръща в истинска героиня
Коментари Харесай

11-годишно момиче спаси своя приятелка от челюстите на крокодил, извади му очите

11-годишната Ребека Мункомбве от Зимбабве се трансформира в същинска героиня за своя 9-годишна другарка, когато я избавя от челюстите на крокодил.

Мункомбве е била излязла за утринния си крос и до момента в който тичала около един от водемите, чула писъците на момиче. Тогава тя видяла своя другарка, която е била завлачена в реката от крокодила. Без да се двоуми, момичето скочило във водата и оттова се хвърлила върху хищника, след което му избола очите. Крокодилът освободил захапката си и приятелката ѝ съумяла да доплува до брега.

Мункомбве признава, че с нея е имало още седем деца, само че само тя е събрала храброст да влезе в реката и да избави живота на приятелката си.

,,В мига, в който се освободи, двете доплувахме до брега и останалите деца ни издърпаха на сушата. За благополучие крокодилът не ни атакува отново'', описа пред ''The Sunday Times'' Мункомбве.

От болничното заведение оповестиха, че избавеното момиче е било признато с леки пострадвания, като прецизираха, че е била захапано по едната ръка и бедрото. Въпреки това тя ще остане под лекарско наблюдаване още няколко дни, след което ще бъде изписана за домашно лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР