11-годишната Никол Мартинова откри с акапелно изпълнение на националния химн

...
11-годишната Никол Мартинова откри с акапелно изпълнение на националния химн
Коментари Харесай

11-годишна откри Държавното по кикбокс в Шумен

11-годишната Никол Мартинова откри с акапелно осъществяване на националния химн Държавното състезание по кикбокс в Шумен . То се организира този уикенд при отличната организация от страна на Семеен кодекс Шуменска цитадела и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Припомняме, че конкуренцията стартира още през вчерашния ден, 5-ти март и ще продължи до 7-ми март (неделя). Заявки за присъединяване са подали 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна. В петък се изиграха общо 54 дуела, а за събота са планувани рекордния брой от 140 срещи.

Официалната част на днешният ден стартира с годишно награждаване на първенците за 2020. Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) връчи купите на класиралите се в топ 10 тимове в дисциплините на кръг и татами, както и топ 3 в муай тай.Призът за екипен първенец на 2020 в ринговите дисциплини сграбчиха домакините от Семеен кодекс Шуменска цитадела. След награждаването старши треньорът на клуба господин Галин Методиев съобщи:

„ Въпреки пандемията съм удовлетворен, че надпреварата минава по проект. Искам да благодаря на всички състезатели и треньори, че съблюдават напътствията на уредниците и прецизно съблюдават наложените ограничения. Това значи също, че кикбоксът е спорт, който извънредно доста възпитава. И до момента в който някои си мислят, че това е единствено силов спорт, в действителност той учи на дисциплинираност и основава темперамент в подрастващите освен като състезатели, само че и като персони. “

На въпрос от страна на екипа ни на какво съгласно него се дължи огромният брой поръчки за присъединяване, господин Методиев добави:

„ От една страна повода е естествено пандемията, поради която състезателите не можеха да упражняват и да се явяват на шампионати дълго време. От друга, нашият град постоянно е доста харесван и поради историческия дух, който носи. Може би регионът към Мадарския конник има някакво магнитно привличане и на хората им харесва да идват и да се състезават тук. Що се отнася до развиването на шампионата за нас, дотук нещата се случват по проект, само че дано да забележим какво ще стане и на следващия ден и оставим мненията за неделя. “

Челната тройка в дисциплините на кръг за 2020 оформиха Семеен кодекс Боил – Варна и Семеен кодекс Тангра – Свиленград. При дисциплините на татами първи станаха Семеен кодекс Стар Тийм – София, а техни подгласници – Семеен кодекс Масару – София и Семеен кодекс Радулов – София. При муайтай-ците първенци са Семеен кодекс Терес – Пловдив, следвани от Семеен кодекс Аргус – Варна и Семеен кодекс ТИМ – Варна.

140 дуела са планувани да се изиграят през днешния ден. От екипа на БККМТ напомнят, че Държавното състезание в Шумен се организира без аудитория и още един път приканват за съблюдаване на епидемиологичните ограничения от страна на присъстващите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР