11-годишната Лили Ташкова от НУМТИ Добрин Петков“ завоюва второ място

...
11-годишната Лили Ташкова от НУМТИ Добрин Петков“ завоюва второ място
Коментари Харесай

Още един участник в програма „Полети“ на Фондация „Пловдив 2019“ с престижна награда от представянето си в чужбина

11-годишната Лили Ташкова от НУМТИ „ Добрин Петков “ завоюва второ място и орден на влиятелен интернационален конкурс по пиано във Верона

Следващият млад гений от Пловдив, участник в стратегия „ Полети “ на Фондация „ Пловдив -2019 “, който се завърна с влиятелна премия от своето показване в чужбина, е Лили Ташкова.

Лили е на 11 година и е ученичка от НУМТИ „ Добрин Петков “ в Пловдив. Тя взе присъединяване в интернационалния конкурс по пиано 2nd International Amadeus Piano Competition, Lazise (Verona – Italy), където завоюва второ място и орден.

Лилия извърши творби от Клод Дебюси (Арабеска) и Бетовен (Соната) и беше високо оценена от интернационалното жури. Тя съумя да се показа извънредно почтено в доста мощната конкуренция на деца пианисти със забележителни музикални качества.

Конкурсът се организира в красивата Dogana Veneta, известна постройка от 14-ти век, която се намира на основния площад на Лацизе (Верона) и има директна панорама към крайбрежията на Лаго ди Гарда, най-голямото езеро в Италия.

„ Бяхме впечатлени от отличната организация на състезанието и прелестната атмосфера, както и необятното присъединяване на локалната общественост в провеждането на това културно събитие. Радваме се, че посредством стратегия „ Полети “, фондация „ Пловдив 2019 “ поддържа надарени деца от Пловдив, с цел да пътуват и да вземат участие в културния живот на Европа. Вярваме, че Пловдив има потребност от тъкмо такива посланици на музиката, изкуството, науката по света, които са бъдещето на културата в града ни “, показа майката на Лили, която изрече признателност и от името на цялото семейство Ташкови.

Припомняме, че Програма „ Полети “ е ориентирана към изявени възпитаници в областта на изкуството, филантропичните и точни науки, екологията и новите технологии, учащи се от първи до дванадесети клас в държавни, общински или частни учебни заведения на територията на град Пловдив. Подкрепят се участия в интернационалните състезания, олимпиади, прослушвания, в майсторски класове, наставнически стратегии, конгреси, конференции и други. Програмата приема кандидатури непрекъснато до привършване на бюджета ѝ, като всеки претендент има право на една сполучлива кандидатура в границите на 12 месеца.

За присъединяване в програмата, вижте тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР