11-годишен ученик е с тежко изгаряне на краката заради инцидент

...
11-годишен ученик е с тежко изгаряне на краката заради инцидент
Коментари Харесай

Ученик с тежко изгаряне - стъпил в необезопасена купчина жар на двора в училище |

11-годишен възпитаник е с тежко изгаряне на краката поради случай в главното учебно заведение " Петър Бонев " в Перущица, където учи.

В двора била изсипана купчина плам, в която петокласникът стъпил, до момента в който играел. Жарта не била обезопасена. Изхвърлили я от котелното на парното отопление.

Сред случая в сряда момчето е оперирано в Клиниката по изгаряния в университетската болница " Св. Георги " в Пловдив.

„ Вчера от учебното заведение се обаждат на брачна половинка ми, че синът ни Александър си е изгорил двата крайници, в зоната, където се изхвърля жарта. Той, незнаейки за нея, пада и се възпламеняват обувките и чорапите на детето. Има изгаряне 2-3 степен по краката и дясната ръка “, заяви за Радио Пловдив майка му Пепи Тотова – Коловска.

Майката е безапелационна, че е неприемливо такова нещо да се случва в двора на учебното заведение, където децата играят, и прибавя, че това е втори случай в границите на една образователна година.

" Детето е устойчиво, а докторите тук са огромни експерти. Състоянието му се усъвършенства. Засегнати са и двете крачета. Той не е знаел за жарта - описа бащата на детето, представен от Нова тв. - Когато случаят се е случил, е нямало нищо, което да алармира за съществуването на жаравата. Според мен мястото за изхвърляне на пепелта не е там. ”

Директорът на учебното заведение Бойко Иванов изясни, че параджията е изсипал горещата плам на избраното за задачата място, без да я обезопаси. " Той е постъпил безконтролно, само че е добър служащ. Още през вчерашния ден съобщи, че ще напусне. Тече вътрешна инспекция в учебното заведение, а след нея всички, които имат отношение - от учители, през чиновници до шефа ще понесем отговорността ", съобщи шефът Бойко Иванов и призна, че е позволено жестоко нарушаване на условията за безвредни условия на труд.

Мястото, където се изсипва жарта от котела на пелети, към този момент е оградено и обезопасено, увери той.

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и образува досъдебно произвеждане.

То е за причиняване на телесна щета от немарливо осъществяване на правно -регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха. Предвиденото в Наказателния кодек наказване е до 2 години отнемане от независимост или пробация.

Днес стартират разпити.

Срокът за привършване на следствието е двумесечен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР