11 души са загинали в катастрофи на територията на област

...
11 души са загинали в катастрофи на територията на област
Коментари Харесай

Черна статистика! Войната по пътищата взе 11 жертви от Врачанско, ето къде стават най-много катастрофи

11 души са починали в произшествия на територията на област Враца от началото на годината. Такава е черната статистика на Министерство на вътрешните работи за първите 5 месеца от 2022-ра. Ранените във войната по пътищата са 80.
За регистрирания интервал във Врачанско са станали общо 254 произшествия. Данните демонстрират, че най-вече от тях са били на територията на общините Враца и Криводол, следвани от Мездра и Бяла Слатина. Според статистиката, най-критичният ден е събота, а най-честата причина за пътните произшествия е несъобразената скорост.
МВР разгласява и лист на секторите с най-висока централизация на ПТП-та в региона. За никой не е изненада кои водят в статистиката. Две от тях са на придобилия известност като „ Кошмарът на АПИ “ обходен път на Враца, а точно кръговото кръстовище и това с пътя за Криводол. Общият брой произшествия там от началото на годината е 15, с 13 потърпевши, а един човек е изгубил живота си.
Останалите два сектора, които се управляват от Министерство на вътрешните работи поради голям брой произшествия, са в Белослатинско – към Плевен и село Попица, където са станали общо 7 произшествия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР