11 души са загинали по пътищата в периода на великденските

...
11 души са загинали по пътищата в периода на великденските
Коментари Харесай

Черна статистика: 11 души са загинали по пътищата по време н...

11 души са починали по пътищата в интервала на великденските празници - от началото на огромното пътешестване до вчерашния ден. Черната статистика заяви на брифинг тази заран инсп. Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция”. Три от жертвите са от тежката злополука на Околовръстния път на Пловдив точно на Великден, 2 май.

Днес от Министерство на вътрешните работи още веднъж чакат засилен трафик. Униформените ще наблюдават за тарикати, които си разрешават да карат в спешните ленти, с цел да се измъкнат от тапи.

„ Най-натоварено беше по Автомагистрала „ Тракия “, където четвърт милион транспортни средства се придвижваха през почивните дни. Участъкът при Стара Загора сътвори огромни главоболия за всички. Там сме взели ограничения да отклоняваме придвижването, когато този обходен маршрут се натовари по път II-66. Когато се основат тапи, пътните служители на реда ще отклоняват придвижването по път I-5 в посока Димитровград. Там също има няколко сектора в ремонт. От там колите ще се включват по Автомагистрала „ Марица “ и назад на Автомагистрала „ Тракия “. Очакваме и този маршрут да се натовари. Призоваваме хората да употребяват и Подбалканската линия “, моли инсп. Близнаков.

От „ Пътна полиция “ приканват за самообладание, защото неналичието на такова може да коства човешки животи.

„ Нека да знаем нашите отговорности и отговорности като участници в пътнотранспортно произшествие. Десетки катастрофи породиха на автомагистралите, касаещи само минимални материални вреди. Хората изчакваха в лява лента на автомагистралата, с цел да си попълнят двустранни протоколи. Задължение на всеки лидер е да си реалокира автомобила. Когато няма потърпевши, той не би трябвало да попречва придвижването и би трябвало да измести автомобила си в дясно “, сподели инсп. Близнаков.

Последното денонощие е минало умерено, като няма починали, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР