11 души са загинали, а над 700 души са ранени

...
11 души са загинали, а над 700 души са ранени
Коментари Харесай

11 загинали и над 700 ранени при новия трус в Турция

11 души са починали, а над 700 души са ранени след новите мощни трусове в турската провинция Хатай, оповестиха турските медии. Районът бе разтресен през вчерашния ден от трус от магнитуд от 6,4% по Рихтер, последван от вторични земетресения. Има рухнали здания, под които останаха хора. Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу предизвести хората да не влизат в постройките.
Петима души са починали в Сирия, а над 400 са ранените в няколко сирийски града след новите земетресения, предава Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Тази заран трус от 5,1 по Рихтер раздруса и Иран. 
По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земята се е разтресла в 20,04 ч локално време (19,04 ч българско) със мощ 6,4 по скалата на Рихтер, оповестява БНР. Епицентърът е бил на 10 километра под земната повърхнина в провинция Хатай - в селището Дефне, единствено на 14 километра югозападно от Антакия и на 70 километра северно от сирийския град Латакия.
Турските медии цитират локалните сеизмолози, съгласно които единствено 3 минути по-късно в Хатай е станало второ земетресение със мощ 5,8 по Рихтер и епицентър в Самандаг, на брега на Средиземно море и на 25 километра от Антакия.
Хатай е измежду най-пострадалите турски провинции от смъртоносното земетресение от 7,8 по Рихтер на 6 февруари и вторичните земетресения след него. Жертвите от тях от турска и сирийска страна надвишават 46 000. Над 1 милион души изгубиха домовете си.
В Северозападна Сирия минимум 130 души бяха ранени при вчерашните трусове, заяви бунтовническата избавителна организация " Бели каски ". В региона са се срутили и редица здания. Спасители доставят ранените в лечебните заведения и разчистват руините. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР