11 души са загинали, а десетки са в неизвестност след

...
11 души са загинали, а десетки са в неизвестност след
Коментари Харесай

11 души загинаха след свлачище в Индонезия

11 души са починали, а десетки са в неопределеност след проливни дъждове и свлачища, връхлетели един от най-отдалечените острови на Индонезия, оповестиха от организацията за бедствия на страната, представени от Агенция Франс Прес.

Говорителят на Националната организация за понижаване на следствията от бедствия Абдул Мухари съобщи по телевизия Kompas, че съгласно последната информация от локалните управляващи на островите Риау " са починали 11 души " и " 50 души се считат за изчезнали ".

Калта и отломките от свлачищата са изравнили със земята и изцяло са покрили къщите, които са били покрай ръба на канара на остров Серасан, сред Борнео и континентална Малайзия. Виждат се елементи от раздрани железни покриви.

Говорителят на Агенцията за понижаване на следствията от бедствия на островите Риау Джунайнах добави, че информационната мрежа в засегнатия регион е прекратена, което затруднява приемането на настояща информация.

" Времето е непредсказуемо. Вятърът е мощен, а вълните сега са високи ", сподели служителят.

Мухари добави, че достъпът до отдалечения остров ще бъде усложнен и за избавителните чиновници.

" Обикновено това лишава пет часа с бърза лодка ", сподели той. " Утре Националната организация за понижаване на следствията от бедствия ще изпрати хеликоптер, с цел да форсира процеса на логистична доставка ".

Индонезия е предразположена към свлачища през дъждовния сезон, които на някои места се утежняват от обезлесяването, а продължителните проливни дъждове провокираха наводнения в разнообразни региони на страната.

Наводненията в окръг Банджар, в индонезийската част на Борнео, заляха повече от 17 000 къщи и нарушиха живота в продължение на месец.

Съседна Малайзия също пострада от проливни дъждове, които провокираха големи наводнения. Най-малко четирима души са починали, а близо 41 000 са били евакуирани предходната седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР