11 души са били убити, а други 15 ранени при

...
11 души са били убити, а други 15 ранени при
Коментари Харесай

Стрелба в руска тренировъчна база близо до границата с Украйна, има загинали

11 души са били убити, а други 15 ранени при пукотевица в съветска подготвителна база покрай границата с Украйна. Двама нападатели са разкрили огън по група доброволци, поискали да се бият в Украйна на страната на Русия. 

BREAKING: Russian officials say two volunteer soldiers opened fire at military firing range near Ukraine, killing 11 and wounding 15 before they were killed. They said the volunteers were from an unnamed ex-Soviet nation.

Атаката, която от съветското военно министерство дефинираха като терористичен акт, е станала в съветския район Белгород, близо до украинската Харковска област. Двамата нападатели са били убити. Те са разкрили стрелбата по време на военно обучение. От военното министерство оповестяват, че са били жители на някогашна руска република, само че повече детайлности не се дават.

Във видеообръщението си нощес украинският президент Володимир Зеленски осведоми, че на фронта най-тежка е обстановката край стратегическия източен град Бахмут, към който са се насочили проруските сили на Донецк.

Въпреки че украинските войски са си върнали хиляди квадратни километри земя при последното нахлуване на изток и юг, съгласно публични лица, представени от Ройтерс, напредъкът евентуално ще се забави, поради предстояща по-решителна съветска опозиция.

Боевете са изключително интензивни в граничещите с Русия източни провинции Донецк и Луганск.

Russia: 11 killed in military firing range attack near Ukraine

Зеленски сподели, че общите човешки загуби на съперника наближават 65 000. Такава е цената, по думите на Зеленски, с цел да могат шепа хора в Кремъл да пренебрегват действителността. Мирът ще е вероятен, когато съветският гнет стане неосъществим, сподели украинският президент.

Украинският президент съобщи още, че съветските ракети и дронове не престават да удрят украински градове, причинявайки опустошения и жертви.

Франция ще образова до 2000 украински бойци на своя територия, съобщи в това време военният министър на страната Себастиан Лекорну в изявление за вестник " Паризиен ". Той разясни, че  обучението ще продължи няколко седмици на три равнища: общо бойно, характерни потребности и потребление на отбранителни уреди, предоставени от западните съдружници.

Франция ще даде на Украйна и системи за противовъздушна защита " Crotale ".  Министърът добави, че се обмисля изпращането на още 6 мобилни артилерийски установки " Цезар " в допълнение към към този момент предоставените 18.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР