11 души, част от Зимните олимпийски игри в Пекин, се

...
11 души, част от Зимните олимпийски игри в Пекин, се
Коментари Харесай

Зимната олимпиада в Пекин: 11 души са в болница с Covid, но нито едно събитие няма да бъде отменено

11 души, част от Зимните олимпийски игри в Пекин, се лекуват в болница с Covid-19 и макар че от 23 януари насам общият брой инфектирани е 232, уредниците нямат никакво желание да анулират събитието. Олимпиадата в китайската столица стартира на 4 февруари (петък).

" Не сме установявали предел на броя инфектирани с Covid-19, при който Олимпийските игри да се анулират “, споделя доктор Брайън МакКлоски - ръководителят на експертната здравна група към Международния олимпийски комитет. „ От досегашния си опит сме уверени, че няма потребност от това. Нашата съществена задача не е да отстраняваме всички случаи на болестта, а да изключим разпространяването на инфекцията отвън рамките на " балона " в Пекин “.

Той съобщи, че най-лошият сюжет е стягането на противоепидемичните ограничения до максимум.

Нито един от настанените в болница не е в тежко положение. Организаторите омаловажават информацията, че вирусът се популяризира в затворената система, основана за Олимпиадата, която разделя личния състав и спортистите от китайските жители. Фактите обаче демонстрират нови 9 случая на болест измежду спортистите и 23 измежду формалните лица за последното денонощие.

" Огромното болшинство от хората, които са дали позитивен резултат, са здрави, а огромна част от тях са безсимптомни ", споделя МакКлоски. " Има 11 души, които са били приети в болница, тъй като са имали признаци, само че никой от тях не е съществено болен по някакъв метод “.

Всички, които пътуваха за Пекин, в това число спортисти, треньори, личен състав на тимовете и медии, трябваше да дадат негативни проби два пъти преди заминаването и по-късно още веднъж при идването си на летището. Освен това би трябвало да се подлагат на ежедневни PCR-тестове.

МакКлоски декларира, че няма признаци за разпространяване в границите на затворения цикъл. " Ако открием доказателства, че има трайно предаване на инфекцията, ще задействаме нашия проект за реакция, което значи повече проби, следене, уединяване и по-агресивен метод към следенето на контактите. Но сега не сме покрай това равнище. Все отново не става въпрос за цифрите, а за степента, до която може да има разпространяване в границите на затворения цикъл “, прибавя той.

В сряда Швеция и Норвегия потвърдиха, че имат по два нови случая на Covid-19.

Най-известният състезател с позитивен тест до момента е американската бобслейдърка Елана Мейърс Тейлър, която завоюва медали на последните три Олимпийски игри. Във вторник тя удостовери, че се намира в изолираност в пекински хотел и съобщи: " Чувствам се отлично, по този начин като че ли мога да изляза и да упражнявам. Това е най-разочароващото нещо “.

16 спортисти ще показват България на Зимните олимпийски игри в 7 типа спорт - ски-алпийски дисциплини, сноуборд, ски тичане, биатлон, фигурно пързаляне, ски скок, шейни.

Ски бегачът Симеон Деянов е с ковид и ще пропусне сигурно първия старт. Той най-вероятно ще се причисли към българската делегация на по-късен стадий и ще вземе присъединяване в спринта, който е плануван за 8 февруари. Олимпиадата продължава до 20 февруари.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР