11 българи са спечелили по над 1 млн. долара на

...
11 българи са спечелили по над 1 млн. долара на
Коментари Харесай

11 българи са спечелили над 1 млн. долара на покер

11 българи са спечелили по над 1 млн. $ на покер при участия в интернационалните шампионати през последните години. Един от тях е Фахредин Мустафов, който преди дни зае първо място измежду над 1100 души и си потегли с близо половин милион $ от шампионат в Барселона.

На финала Мустафов игра против Исаак Хекстън, който се класира на второ място с облага, възлизаща на 275 000 $. В надпреварата, което продължи една седмица, участваха и именити имена в покера като Бенджамин Полак, който остана на трето място в шампионата, Андрю Чен и Джейк Шиндлър.

Фахредин Мустафов дебютира през 2010 на покер шампионат в софийското казино Princess, където приключва на десето място с облага от близо 1700 $. Само след година той отпътува за Лутраки, Гърция, където взе участие в влиятелния Европейски покер тур. В него Мустафов приключва на 19-то място.

Следват поредност надпревари, на които присъединяване на Мустафов е влиятелно, а облагите му порастват. Пет години след дебюта му, в края 2015 година, той отива на Световния покер тур, където приключва трети, с облага в размер на 82 000 $. През март 2017 печели и Балканския покер фестивал в Гевгелия.
Месец по-късно той покорява първото място на събитие от интернационалния кръг на Световните покер серии – най-престижният покер шампионат. В над 10 надпревари е взел участие Фахредин Мустафов през 2017 година, като най-ниската му облага за годината възлиза на към Щатски долар 2000.

От началото на тази година той се разписва в два шампионата – в Германия и Испания. Успехите му и на двете надпревари надминават постигнатото в кариерата му до през днешния ден. Към момента Фахредин Мустафов заема осмо място в класацията на българите, които се занимават професионално с покер. А облагата, която му е донесла хазартната игра през годините, възлиза на над 1 милион $.

Мустафов е един от над 600-те професионални български покерджии. Всички те вземат участие в разнообразни интернационалните шампионати и също като спортистите разчитат на умения, гений и познания, които ги водят по пътя към успеха и триумфите.
 Димитър Данчев е най-заможният професионален български покер състезател. Снимка pokerdb.thehendonmob.com Димитър Данчев е най-заможният професионален български покер състезател.
Снимка pokerdb.thehendonmob.com
Първото място в класацията на българските експерти заема Димитър Данчев – българинът, спечелил над 4 млн. $ от присъединяване си в разнообразни шампионати. Пробив в покера и той прави през 2010 година при присъединяване в съревнование във Венеция, където печели близо 5 хиляди $. По-голяма популярност придобива обаче след успеха си на втория по мощ покер шампионат в света – “ПокерСтарс Карибиън Адвенчър ”, на който печели сумата от 1 859 000 млн. $.

След него в класацията на експертите се подрежда Симеон Найденов с облага от 2,614,862 $ от покер шампионати. Един от най-големите му триумфи, който го изстрелва в международните небеса, е второто място в Световния покер тур при започване на 2017 година, когато печели 672 190 $.

Третият най-богат български покерджия е Лъчезар Петков. Един от огромните му триумфи е шампионатът PokerStars Championship в Барселона през август предходната година. Тогава той печели над един милион $.

Общо 11 измежду 600-те професионални български покер играчи са спечелили повече от един милион $. Най-ниска облага в класацията е получила Христина Манчева – едвам 64 $.

Нежен пробив
Покер шампионати печелят
и дами


Печалби от интернационалните покер шампионати са си докарали над 20 българки. Дамата с най-голяма облага от покер е Моника Цонева. Тя е изкарала близо 40 хиляди $ от хазартната игра.
Последният шампионат, в който тя взема присъединяване, е в края на март тази година, във Варна, където се състезава против 10 мъже. От него тя получава над 16 хиляди $ премия.
Над 13 хиляди е натрупала Магдалена Цанева от присъединяване си в разнообразни шампионати. Пробива си в покера тя прави през 2014 година, когато заема първо място на Европейския покер шампионат в Санремо и печели повече от 8 хиляди $.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР