11 950 родители и семейства от Бургас получиха по сметките

...
11 950 родители и семейства от Бургас получиха по сметките
Коментари Харесай

Близо 6 млн. лв. получиха родители от Бургас като данъчни облекчения за деца

11 950 родители и фамилии от Бургас получиха по сметките си сума в общ размер на 5 711 000 лв., оповестиха от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас. Средствата са изплатени под формата на данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за приходите, получени през 2021 година Всички тези данъкоплатци  са получили полагащите им се суми оптимално бързо, в рамките единствено на три дни, откакто в Национална агенция за приходите е била записана съответната годишна данъчна декларация с искане за прилагане на данъчното облекчение, прецизираха от приходното ведомство в морския град. На други 1351 родители сумите са изплатени в период от един месец след осъществена инспекция.

В народен мащаб над 436 000 родители са употребили данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за приходите си, получени през 2021 година, като 291 000 са показали декларация пред работодателя си по главно трудово правно отношение, а останалите 145 363 са подали годишна данъчна декларация в Национална агенция за приходите до 3 май.

Условията за прилагане на данъчните облекчения за деца и деца с увреждания са в детайли разказани в уеб страницата на Национална агенция за приходите и Facebook страницата на ведомството. Консултация по тези въпроси може да се направи с Информационния център на Национална агенция за приходите на телефон: 0700 18 700 и имейл [email protected].

В цялата страна близо 600 хиляди са лицата, употребили разнообразни данъчни облекчения за приходите си, получени през 2021 година, като 176 111 от тях са го създали с подаване на годишна декларация в Национална агенция за приходите, а останалите през шеф. Общата сума, с която данъкоплатците са понижили годишната си данъчна основа, надвишава 3,9 милиарда лева, демонстрира справката на Националната организация за приходите.

От Национална агенция за приходите Бургас припомнят, че до 30 септември може да се подаде еднократно коригираща годишна данъчна декларация за приходите от 2021 година, ако в подадената до 3 май декларация са позволени неточности или е въведена неточна информация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР