11 720 души са гласували във всички 51 секции в

...
11 720 души са гласували във всички 51 секции в
Коментари Харесай

Над 11 000 души са гласували в секциите в Истанбул

11 720 души са дали своят вот във всички 51 секции в Истанбул и региона на отговорност на генералното консулство. От тях 8299 - в 38-те секции в самия град.

В Турция има 166 секции. Заради изчезнали членове на комисии, 15 от тях отвориха със забавяне.



Точно в 7:00 ч. секциите в кв. " Авджълар ", или " Малката България " в Истанбул бяха отворени. Още преди отварянето им към този момент чакат хора.

Машините са проблем за по-възрастните гласоподаватели - както на множеството избори тук.

Някои гласоподаватели и членове на СИК-ове не можаха да се схванат нито на турски, нито на български. Затова - на британски.

Организациите на изселниците оказват помощ на гласуващите с брошури на майчин език по какъв начин се гласоподава с устройствата. И с попълване на декларациите на български.

Заради рекордния брой секции, разкрити в Турция, опашки няма. Освен във " Фарузкьой ", където се гласоподава с бюлетини.

Избиратели от " Фарузкой " са извозвани с рейсове към секциите с машини. Сред гласуващите е и многократният български първенец по битка - Ефраим Камбероглу.

" Според мен, би трябвало да се откри един общ език и да се направи едно устойчиво държавно управление и България да си вземе местото в Европа и в света, където е належащо ", сподели той пре нашата камера.

Изборите в Турция са следващите за последната година и половина и доста хора към този момент желаят устойчиво ръководство в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР