11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав

...
11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав
Коментари Харесай

Близо 11,5 кг марихуана задържаха на Дунав мост при Видин

11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в региона на Дунав мост при Видин,.

Наркотикът е бил прикрит в зеблени чанти и черни найлонови пликове в долапа на товарен автомобил, прецизират от Агенция " Митници “. Камионът е превозвал офис техника от Германия през България за Грузия и е ръководен от турски жител. Водачът е показал постоянни документи за товара.

В хода на инспекцията в полуремаркето, в долап, където всекидневно водачите разполагат персонални движимости, митническите инспектори се натъкват на обемистите чанти. При отварянето им намират 10 транспарантни пакета, съдържащи зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от марихуана с присъщата за растението миризма. При изработен полеви наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Общото му тегло е 11,495 кг. Стойността на предмета на закононарушението е в развой на определяне.

Наркотикът е конфискуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане за контрабанда на високорисково наркотично вещество под надзора на Окръжна прокуратура-Видин. Престъпното действие е квалифицирано по член 242, алинея 2, прочие 1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор в качеството на обвинен е притеглен и арестуван за период до 72 часа жителят на Турция Ф.О. (на 27 години).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР