11,3 млрд. ваксини срещу коронавирус са вече поръчани в световен

...
11,3 млрд. ваксини срещу коронавирус са вече поръчани в световен
Коментари Харесай

Д-р Вълков: Няма да се справим с коронавирус без ваксини за всички по света

11,3 милиарда ваксини против ковид са към този момент поръчани в международен мащаб. Само че разпределението е неравномерно – има ваксинален нарцисизъм, има страни, които се презапасяват с ваксини. Това сподели доктор Трифон Вълков, доктор от Инфекциозна болница. И предизвести – като има такива огромни територии, ще може да се появяват нови разновидности и нови разновидности на COVID-19, които ще заплашват и страните с огромен % имунизирано население.
Според данни, казани по Българска национална телевизия, 60% от поръчаните дотук ваксини против COVID-19, са за 14% от международното население. Няма по какъв начин от здравна позиция да се оправим с този вирус, в случай че има големи територии, които не са обхванати, безапелационен беше доктор Вълков пред Нова телевизия. Той уточни и друго за имунизациите – евентуално ще би трябвало да се вършат ваксини, ориентирани единствено към мутантни линии на вируса, т.е. без „ първичния див вирус ”.
 Учени: Антителата против южноафриканския вид на COVID-19 пазят от другите разновидности Учени: Антителата против южноафриканския вид на COVID-19 пазят от другите разновидности
Изследване в Република Южна Африка откри, че антителата против преобладаващия в страната вид на ковид предотвратяват заразява...
На въпрос дали е съответстващо да се сложи единствено 1 доза ваксина против ковид на към този момент преболедували, отговорът беше: „ По-добре имунизиран с нещо, в сравнение с с нищо ”. Според лекаря, в над 70% от случаите единствено с първата доза се предпазваш до 90-95% от тежко протичане на COVID-19.
Минимум към 2,5 – 3 милиона българи са минали през ковид. Болшинството даже не са разбрали, счита доктор Вълков.
Изследване:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР