108 600 недекларирани евро задържаха митнически служители от МП Гюешево

...
108 600 недекларирани евро задържаха митнически служители от МП Гюешево
Коментари Харесай

Митничари спряха северномакедонец на "Гюешево" и онемяха от откритото в него

108 600 недекларирани евро задържаха митнически чиновници от Министерство на правосъдието Гюешево на 20.08.2020 година при инспекция на влизащ в страната лек автомобил с регистрация на Република Северна Македония.

Около 13 ч. на 20.08.2020 година жителят на Северна Македония И.Я. дошъл на Митнически пункт Гюешево. При влизане на територията на България, мъжът не извършил задължението си да заявява наличните у него парични средства в размер, превишаващ 10 000 евро.

С дейностите си чужденецът нарушил наредбите на Валутния закон, с което е направил закононарушение по Наказателния кодекс на Република България. При инспекция, осъществена от дежурните митнически чиновници, е открито, че И.Я не заявил сумата от 108 600 евро.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура – Кюстендил, завършило със подписано сред страните съглашение.

Същото е било утвърдено от съда. Подсъдимият И.Я., притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Кюстендил, се е признал за отговорен за осъществено от него закононарушение по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс – нелегално преместване на валута през границата на страната.

С определението на съда на подсъдимия Я. е наложено наказване от шест месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Веществените доказателства – предмет на незаконното действие, в размер на 108 600 евро, са върнати на чужденеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР