Японският премиер Шиндзо Абе обяви извънредно положение заради коронавируса за

...
Японският премиер Шиндзо Абе обяви извънредно положение заради коронавируса за
Коментари Харесай

Японският премиер обяви извънредно положение в страната

Японският премиер Шиндзо Абе обяви извънредно положение заради коронавируса за цялата територия на страната, предаде АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5608
Абе заяви, че мерките влизат в сила от утре и ще продължат до 6 май, до края на японските празници от така наречената златна седмица (поредица от празници в страната в края на април и началото на май).

Японският премиер призова да не се ходи вечер по заведения

Премиерът заяви, че общонационалното извънредно положение се налага, за да спре движението на хората през границите и да се наложи социална дистанция, за да се преодолее националната криза с общонационални усилия. Предишното обявяване на извънредно положение от Абе на 7 април важеше за Токио и шест префектури, смятани за особено рискови за разпространение на заразата.

Първоначално призивът да си стоят вкъщи бе отправен към хората само от тези райони, а по-късно мерките бяха разширени и за останалата част от страната.

Абе обяви също, че се подготвя програма за финансова помощ от 100 000 йени (930 долара) за всеки японски гражданин от 120-милионното население на страната.

Япония подготвя допълнителни мерки в подкрепа на икономиката заради COVID-19

В Япония са регистрирани повече от 9000 случая на COVID-19 и близо 150 починали от болестта, припомня АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5608  БДЖ стяга ограниченията за празниците, стопира 39 влака БДЖ стяга ограниченията за празниците, стопира 39 влака  Русия би приела респиратори от Съединени американски щати Русия би приела респиратори от Съединени американски щати  Нови 5,2 милиона молби за компенсации при безработица са подадени за седмица в Съединени американски щати Нови 5,2 милиона молби за компенсации при безработица са подадени за седмица в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР