107. ОУ Хан Крум“ в гр. София, с медийната подкрепа

...
107. ОУ Хан Крум“ в гр. София, с медийната подкрепа
Коментари Харесай

Национален ученически конкурс „Имам самочувствие – пиша на български“

107. ОУ „ Хан Крум “ в гр. София, с медийната поддръжка на Списание 8, насочва покана към възпитаници от цялата страна да се включат в народен конкурс, целящ да възроди обичта и почитта към родното слово. 

Нашият език е българският. А всички виждаме по какъв начин голям брой институции, търговци, притежатели на магазини и заведения подценяват българските букви, думи и език и вместо тях залагат на непознатите.

Затова ви провокираме:
Снимайте места в България, чието име е изписано на непознат език или с непознати букви, и изгответе свое предложение, с което да покажете по какъв начин би изглеждало същото това място, когато е посочено на български. 
Бъдете вдъхновители – покажете хубостта на нашите си букви и думи! Проявете горделивост, бъдете смели, отстоявайте родния си език! Участвайте, тъй като вие давате смисъла, буквите са пътят!

Кой може да взе участие
Ученици от 5. до 12. клас от цялата страна.

Как да участвате
Изпратете предложенията си до 24 май 2023 година на [email protected] или на адрес: гр. София 1421, бул. „ Черни връх “ № 1-3, ет. 4, ап. 7, Редакция на списание „ Осем “ (важи датата на пощенското клеймо).

Те би трябвало да включват:
Снимка/и на мястото/местата с чуждоезични надписи, които сте снимали и върху чието преименуване сте работили.
Вашата творба, съдържаща визията ви по какъв начин би изглеждало сниманото място/места, в случай че е изписано на български език.Няма ограничавания във типа, размера, формата и изразните средства на предложенията. Приемат се рисунки, колажи, плакати, фотоси, графики, видео, презентации и други както в веществен, по този начин и в  електронен тип. Всички искащи могат да подадат до 3 оферти. Изпратените във материален тип произведения на адреса на редакцията няма да бъдат връщани на създателите. Не забравяйте да напишете своите имена, учебно заведение, обитаемо място, е-поща и телефон за връзка.
С включването си в този конкурс участниците се съгласяват предложенията и имената им да бъдат известявани в публичното пространство и в медиите. С даването на творбите си създателите се съгласяват същите да бъдат употребявани от уредниците както за състезанието, по този начин и за други бъдещи прояви (при категорично упоменаване на автора), за дълготрайно оповестяване на нуждата от запазване на хубостта и благосъстоянието на родния ни език.
Срок за присъединяване
Предложения се одобряват до 24 май 2023 година

Как ще протече състезанието
Получените в период оферти ще бъдат прегледани от жури, което ще отличи най-хубавите измежду тях. Печелившите ще бъдат оповестени до 8 юли 2023 година на spisanie8.bg и, а определени произведения ще бъдат отпечатани в Списание 8. Организаторите ще се свържат с спечелилите за връчване на премиите.

Наградите
Отличените участници ще получат грамоти, книга на български създател, броеве на Списание 8.

За въпроси:  
[email protected]
02 963 28 96
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР