Шести транш от ваксината на Пфайзер/Бионтех ще пристигне в Румъния

...
Шести транш от ваксината на Пфайзер/Бионтех ще пристигне в Румъния
Коментари Харесай

Румъния ще получи утре нов транш ваксини на Пфайзер

Шести транш от ваксината на Пфайзер/Бионтех ще пристигне в Румъния утре, като пратката ще се състои от над 92 000 дози, съобщава Аджерпрес.

Ваксините ще пристигнат на летищата в Букурещ, Клуж и Тимишоара, а транспортът до ваксинационните центрове, включително сухопътен, ще бъде осигурен от фирмата производител при оптимални условия на сигурност.

Новите 92 430 дози ще бъдат изпратени в 7 регионални разпределителни центрове в Букурещ, Брашов, Клуж, Констанца, Крайова, Яш и Тимишоара.

Националният комитет за координация на ваксинационните дейности съобщи, че за втория етап на ваксинацията, който започна на 15 януари, са се записали 842 300 души, мнозинството от които са хора над 65 години или хора с хронични заболявания, цитира БТА.

През последното денонощие са потвърдени 1816 нови случая на коронавирусна инфекция, а 54 души са починали. В интензивни отделения се намират 1020 пациенти. От началото на пандемията са се заразили 711 010 души, а 17 776 са починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18781  Италия ще съди АстраЗенека и Пфайзер за забавянето на доставките Италия ще съди АстраЗенека и Пфайзер за забавянето на доставките  Министерство на външните работи: 7-дневната карантина при влизане във Франция е мощно целесъобразна Министерство на външните работи: 7-дневната карантина при влизане във Франция е мощно целесъобразна  500 чиновници на Еърбъс са под карантина поради огнище на COVID-19 500 чиновници на Еърбъс са под карантина поради огнище на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР