Швеция обяви намерение да разработи до лятото дигитален ваксинационен паспорт,

...
Швеция обяви намерение да разработи до лятото дигитален ваксинационен паспорт,
Коментари Харесай

Швеция планира да разработи дигитален ваксинационен паспорт

Швеция обяви намерение да разработи до лятото дигитален ваксинационен паспорт, предаде ДПА.

Вече се работи в международен план за " технически решения и стандарти за доказване на ваксинация (срещу КОВИД-19). Швеция трябва да участва " в тях, каза на пресконференция министърът на здравеопазването Лена Халенгрен.
Дигиталното удостоверение ще позволи на шведите да докажат документално, че са ваксинирани срещу КОВИД-19, заяви Андерш Югеман, министър на енергетиката и цифровизацията.

Бъдещият дигитален паспорт ще отговаря на международните правила и стандарти и ще осигурява защита на личните данни. Швеското правителство се надява удостоверението да е факт до 1 юни. То очаква други страни да започнат да изискват доказателство за ваксинация за влизане на тяхна територия или за участие в конференции, музикални фестивали и спортни събития.

Планът предвижда в разработването на паспорта да се включат няколко шведски държавни структури, в това число Агенцията за общественото здраве, Агенцията за електронното здравеопазване (която координира и ръководи държавните инициативи в сферата на електронното здравеопазване) и Сдружението на общините и регионите.

На Агенцията за общественото здраве е възложено да участва и в работата по разработването на дигитален сертификат за ваксиниране срещу КОВИД-19 на Световната здравна организация (СЗО), а Агенцията за електронното здравеопазване ще работи с Европейската комисия като част от усилията за разработване на такова удостоверение в ЕС.

Вчера съседна Дания също обяви намерение да разработи дигитален ваксинационен паспорт.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19331  Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата от горните класове Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата от горните класове  16 страни демонстрират интерес към проект на Апелативен съд за ваксини против COVID-19 16 страни демонстрират интерес към проект на Апелативен съд за ваксини против COVID-19  Жена скри, че е инфектирана с COVID-19 и погуби себе си и цялото семейство Жена скри, че е инфектирана с COVID-19 и погуби себе си и цялото семейство
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР