1063 души в Португали са починали в резултат от екстремните

...
1063 души в Португали са починали в резултат от екстремните
Коментари Харесай

Горещините отнеха живота на над 1000 души в Португалия


1063 души в Португали са умряли в следствие от рисковите температури. Англия пък означи безспорен връх - за първи път на Острова термометрите регистрираха над 40 градуса.

Само до 18 юли 1063 души в Португалия са умряли. Това заяви ръководителката на здравната работа в страната Граса Фрейтас.

В последната седмица термометрите в Португалия регистрираха над 40 градуса и страната се бори с унищожителни горски пожари.

В прилежаща Испания горските пожари към този момент са унищожили към 60 хиляди хектара гори. " От позиция на огъня това е най-тежката рецесия, откогато се води статистика ", оповестиха от испанската гражданска отбрана.

Англия регистрира най-високите температури в историята си

В Обединеното кралство за първи път тук-там бяха регистрирани температури от над 40 градуса. Около обяд температурата в Лондон Хийтроу беше 40,2 градуса, а в Конингсби, Източна Англия - 40,3 градуса. Британската метеорологична работа заяви, че сутринта в Чарлууд край Лондон към този момент са били достигнати 39,1 градуса. Преди това върхът там от 38,7 градуса беше доближат през 2019 година

Жегата провокира и пожари. Няколко къщи на изток от Лондон бяха изпепелени. Стигна се и до транспортни проблеми, в това число на летище Лутън в Лондон. От летището оповестиха, че високите температури са развалили повърхността на асфалта. Няколко полета е трябвало да бъдат анулирани или пренасочени.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР