Човечеството уверено върви по пътя на ускорено развитие и модернизация

...
Човечеството уверено върви по пътя на ускорено развитие и модернизация
Коментари Харесай

Ел.тротинетка, събираща се в пътна чанта

Човечеството уверено върви по пътя на ускорено развитие и модернизация на индивидуалния компактен електрически градски транспорт. Всички видове мобилни транспортни средства наводняват съвременните градове и стават ежедневие по улиците и тротоарите. Разработчиците на нов вид транспорт се стремят да направят тези джаджи възможно най-удобни за индивидуална употреба и съхранение.

Преди няколко години стартъпът Blizwheel представи на пазара ролкови кънки ESkates, които се трансформират и се побират в кутия за обувки. Сега компанията пуска електрическа тротинетка, която е ултракомпактна и в сгънато положение се побира в пътна чанта. Устройството бе представено на платформата за набиране на средства Kickstarter.

Разработчиците са създали две версии на скутера. Основна и Pro модификация. Стандартната тротинетка ESkates е оборудвана с два електродвигателя (по един за всяко колело) с мощност 0.2 kW. Скоростта на базовия модел е 20 км/ч, а автономния пробег с едно зареждане на батерията - 13 км. Модификацията ESkates Pro получава два двигателя по 0.3 kW, а автономният ѝ пробег се увеличава до 24 км.

`Ел.тротинетка,

Основната характеристика на ESkates е възможността да се сгъне до размера на малка кутия с размери 396x162.5x99 милиметра. В резултат на това сгъната тротинетката може лесно да се постави в куфарче, сак или раница. Базовият модел тежи 3.9 кг, докато версията ESkates Pro тежи около 5.4 кг. Малката дръжка улеснява пренасянето на сгънатата тротинетка като отделен багаж.

Рамката на скутера е изработена от ултра лек и издръжлив алуминий от самолетен клас. Колелата са с малък диаметър, но относително широки, за да осигурят стабилност. Пътният просвет е 58 мм за базовия модел и 82 мм за версията Pro, аокачването е специално полиуретаново, осигуряващо движение по пътища с неравности.
`Ел.тротинетка,

Телескопичната кормилна колона има малък дисплей в горната част, който предоставя актуална информация за изминатото разстояние, зареждането на батерията и скоростта. Спирането се осигурява както от двигателите, така и от вградени механични спирачки. Осветлението се реализира с помощта на предни и задни светлини.

При предварителна поръчка Kickstarter базовия модел струва 300 долара, а цената на ESkates Pro е 490 долара. Специална модификация на ESkates за самолетен транспорт струва Щатски долар 480. Първите скутери-трансформъри ще достигнат до потребителите през май 2022 г. 11 дни преди края на набирането на средства за Kickstarter, проектът вече е събрал 111 хиляди долара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР