Чехия регистрира през последното денонощие най-малкия си брой заразени с

...
Чехия регистрира през последното денонощие най-малкия си брой заразени с
Коментари Харесай

Чехия регистрира най-малък брой заразени с коронавируса за денонощие от 17 март

Чехия регистрира през последното денонощие най-малкия си брой заразени с новия коронавирус от почти месец, съобщи днес здравното министерство на страната, цитирано от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5356
Вчера в Чехия бяха установени 68 нови случая на заразяване с патогена - това най-ниският показател от 17 март.

Инфектираните с причинителя на COVID-19 в страната са общо 6059. Починалите са 147, излекуваните - 527. Първият случай в Чехия бе открит на 1 март; оттогава на територията ѝ са тествани 131 542 души.

Случаите на заразяване с коронавирус в Чехия са вече над 5000

От 12 март в Чехия е обявена извънредна ситуация, а от 16 март - общонационална карантина. Благодарение на тези мерки разпространението на инфекцията е поставено под контрол, посочват властите. Извънредното положение ще остане в сила до 30 април.

От днес е разрешено чешките граждани в изключителни случаи да пътуват в чужбина, но само за да приберат оттам близки роднини, да отидат на лекар или при спешна командировка. Завърналите се задължително ще остават две седмици под карантина вкъщи. Влизането на чужденци в страната, преустановено по-рано, няма да бъде разрешено до подобряване на епидемиологичната ситуация, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5356  Болен от ковид избяга с такси от болничното заведение в Стара Загора Болен от ковид избяга с такси от болничното заведение в Стара Загора  Ева Майдел: Държавите, наложили най-строги ограничения, ще излязат първи от рецесията Ева Майдел: Държавите, наложили най-строги ограничения, ще излязат първи от рецесията  Китай утвърди проби на ваксини против Covid-19 върху хора Китай утвърди проби на ваксини против Covid-19 върху хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР